2024. április 19. - Emma

Kortárs magyar művészek Tibetért

A Tibet Napok keretében kortárs magyar képzőművészek 70-80 alkotása érkezett arra a jótékonysági kiállításra és árverésre, amely kedden nyílik a Mono Galériában, az I. kerület Ostrom utca 29. alatt, és az árverés április 16-án, szerdán lesz.
2008. április 7. hétfő 20:06 - Hírextra
Hendrey Tibor, a Tibetet Segítő Társaság Alapítvány elnöke elmondta az MTI-nek, hogy a képzőművészeti kiállításon olyan művészek vesznek részt, mint például feLugossy László, Kopasz Tamás, Papp Oszkár, ifjabb Würtz Ádám, Silagi, valamint Szato (Szabó Zoltán) fotográfus tibeti témájú képeivel és Bunda János István ugyancsak Tibetről szóló olajfestményeivel.

A kortárs műveket már a kiállítás megnyitója után meg lehet vásárolni, ami megmarad, azt elárverezik - tette hozzá az elnök, aki szerint a befolyó összeget az alapítvány munkájának támogatására fordítják. A Tibetet Segítő Társaság Alapítvány 15 éve működik, és elsősorban a tibetiek emberi jogainak védelmében jár el.

Dobogókőn, a Manréza Hotelben a tibeti kultúrát bemutató Bunda János István olajképeiből és Szato (Szabó Zoltán) fotográfus műveiből nyílik kiállítás kedden.

Európa Tibetet Támogató Csoportjainak regionális találkozóját rendezik meg Budapesten péntektől vasárnapig, hogy egyeztessék a tibeti emberi jogokkal összefüggő kérdéseket.

Vasárnap a budapesti Gödör Klubban zenészek lépnek föl Tibetért. Muzsikálni fog az Opál Színház, a Dharma Bums együttes az Egyesült Államokból, Gesztelyi-Nagy Judit japán bambuszfuvolán és taiko dobon játszik, autentikus erdélyi népzenét ad elő az Új Muzsikás együttes, ifjabb Csoóri Sándor zenekara, és föllép a Tibeti Együttérzők, az alapítvány zenekara, meghívottként Kanalas Éva énekel velük.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását