2024. április 29. - Péter

Alice Egerben

Megkezdődtek az Alice Csodaországban című zenés mesejáték próbái az egri Gárdonyi Géza Színházban. A gyermekirodalom klasszikusának számító történet színpadi változatát június 3-tól láthatja a hevesi megyeszékhely közönsége.
2008. április 7. hétfő 13:40 - Hírextra

Lewis Carroll elbűvölő történetét, Roland Schimmelpfennig színpadi átirata alapján Dömötör András rendezésében mutatja be a Gárdonyi Géza Színház - közölte Pilisy Csenge, a teátrum sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.

Alice, aki egy nyúl után indulva különös világba csöppen, ahol egy apró üvegben talált varázsitaltól összezsugorodik, majd egy süteménytől hatalmasra nő, színes képzelete szárnyán olyan helyekre jut el, ahol gyermek előtte még nem járt.

A címszerepet játszó Járó Zsuzsa kalauzolásával megtudhatjuk, hogy ki a Fehér nyúl, aki mindig siet valahová, megismerkedhetünk a Kalapos gyíkkal, Borsos hercegnővel, teázhatunk Április Bolondjával, összefuthatunk a bolondos Kalapossal, kalandokba keveredhetünk a Szívkirállyal, a Szívkirálynővel és bűvös kártyahadseregével.

A Gárdonyi Géza Színház előadásában Járó Zsuzsa mellett színpadra lép Bányai Miklós, Fekete Györgyi, Kerek Vivien, Mészáros Máté, Schruff Milán, Vajda Milán és Venczel Valentin. A szövegváltozatot Veres Anna fordításában mutatja be az egri színház. A látvány Nagy Fruzsina, a zene pedig Futó Balázs munkája - mondta Pilisy Csenge.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását