2024. május 3. - Tímea, Irma

4 körül áll helyre a forgalmi rend

A BKV Zrt. szakszervezeteinek sztrájkja miatt nem közlekedett a BKV járműveinek legnagyobb része a mai napon, üzemkezdettől 13.00 óráig. A munkabeszüntetés során különösebb üzemzavar, atrocitás - az ellehetetlenült közlekedésen kívül - nem történt.
2008. április 7. hétfő 14:36 - Hírextra

A sztrájk ideje alatt Balogh Zsolt, a BKV Zrt. megbízott vezérigazgatója több telephelyre is ellátogatott, hogy a helyszínen tájékozódjon a kialakult helyzetről.


A BKV Zrt. a törvényben foglalt kötelezettségével összhangban mindent megpróbált megtenni azért, hogy ne legyen sztrájk a fővárosban, illetve hogy a még elégséges szolgáltatás mértéke minél magasabb legyen - hiszen ezzel elkerülhető lett volna, hogy a budapesti közlekedés a mai napon a délelőtti órákra szinte teljesen megbénuljon. A szakszervezetek legutolsó - 3%-os - ajánlatát azonban a menedzsment az utasok élet-, vagyon- és közlekedésbiztonságát szem előtt tartva nem fogadhatta el.

A sztrájk véget ért. Ma délután a HÉV, a metró és a kisföldalatti vonalain minden állomáson 13.00-kor menetrend szerint, probléma nélkül megindult a forgalom. Az autóbuszok, a trolibuszok és a villamosok menetrend szerinti forgalma viszont várhatóan 16.00 óra körül áll majd helyre.
A BKV Zrt. vezetése és a szakszervezetek között - a társaság kezdeményezésére - ma 17.00-kor folytatódik a tárgyalás.

BKV Zrt. Sajtóiroda


Forrás: OTS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását