2024. május 14. - Bonifác

Zajvédő falra van szükség a Nyugatinál

Zajvédő falra van szükség a VI. kerületi Podmaniczky utca egy részén, a Nyugati pályaudvar mellett - nyilatkozta Wertán Zsolt fővárosi és VI. kerületi képviselő csütörtökön az MTI-nek.
2008. október 2. csütörtök 17:04 - Hírextra
A kereszténydemokrata politikus elmondta: a kormányzati negyed beruházásának leállítása után a terület szomszédságában élő emberek jelezték neki, hogy az "átmeneti" állapot több problémát vet fel.

A VI. kerületi önkormányzat képviselő-testületi ülésén pedig kormánypárti felhatalmazást is kapott arra, hogy a közvetlenül érintett emberek érdekeit képviselje a Fővárosi Közgyűlésben - tette hozzá.
Wertán Zsolt közölte, hogy az elbontott vasúti épületek korábban jelentősen leárnyékolták a környező lakóházakat az ipari erősségű zajterheléstől. Az épületek elbontása óta a pályaudvar közelében lévő házak lakóinak életminősége erőteljesen romlott. Az ingatlantulajdonosok pedig azzal szembesültek, hogy a megnövekedett zaj miatt ingatlanuk értéke egyre csökken.

A politikus kezdeményezi a fővárosi önkormányzat szakbizottságánál, hogy kérjék fel Demszky Gábor főpolgármestert a zajvédő fal létesítésének támogatására. Megjegyezte, hogy a néhány hete az M3-as út bevezető szakaszán megkezdődött zajvédő fal építésére lenne szükség a Podmaniczky utca pályaudvar menti részén is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását