2024. április 19. - Emma

Nem panaszkodhatott a közönség

Nem panaszkodhatott a közönség szombaton a Petőfi Csarnokban: Sugar Blue szájharmonikás és énekes, Duke Robillard gitáros és a dán Mike Andersen Band, valamint több hazai előadó bizonyíthatta képességeit.
2008. április 6. vasárnap 09:40 - Hírextra

A sajnálatosan mérsékelt érdeklődés mellett megtartott 5. Budapest Bluesfesztivált hazai előadók kezdték -bemutatkozhatott a miskolci Happy Bluesday és a Megasztárból ismert Póka Angéla a Chieffoundations nevű csapatával.

A Magyarországon kevéssé ismert Mike Andersen Band hatalmas tapsot kapott rhythm and bluest, bluest és soult ötvöző zenéjével.

Őket világszerte ismert zenészek követték. Először az amerikai Sugar Blue lépett a színpadra, akit tavaly is ünnepeltek virtuóz szájharmonika-játékáért és énekesi kvalitásaiért. Kitűnő csapattal adta elő dalait. Együttesének minden tagja kiemelkedő zenész, különös színt hozott a basszusgitáros hölgy játéka. Sugar Blue és társai a klasszikus blues-darabok mellett a blues és jazz világát ötvöző saját dalaikat játszották. Sugar Blue-t fellépése után dedikálásra várták a rajongók.

Az átszerelési szünetben a jelenleg Londonban élő Little G. Weevil (Szűcs Gábor) bluesgitáros és énekes mutatta be rövid programját Pribojszki Mátyással az egyik legjobb hazai blues-szájharmonikásával. Közreműködött a Happy Bluesday együttes két tagjával aratott nagy sikert a kisszínpadon. Little G. Wevil - akárcsak Pribojszki Mátyás - új lemezzel jelentkezik a közeljövőben - árulták el a zenészek az MTI-nek.

Az idén 60 éves Duke Robillard 6 év után érkezett Budapestre jazzes beütésű bluesprogramjával. A joviális kishivatalnokra emlékeztető Robillard talán nem volt annyira vibráló, mint Sugar Blue, de programjával hamar bebizonyította, - s a közönség érzékelte-értékelte is -, hogy virtuóz zenészről van szó, nem véletlenül tartják őt hangszere egyik legjobbjának világon. Zenésztársai közül különösen a szaxofonos és a zongorista kapott nagy tapsot.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását