2024. május 4. - Mónika, Flórián

Tarlós bírálja a BKV-t

Ha a főpolgármester komolyan veszi a dolgát és gondosan jár el, vizsgálatot kell indítania annak kapcsán, hogy a hétvégén egy éjszakai BKV-buszjáraton utazó biztonsági őrök összetűzésbe keveredtek néhány fiatallal, akik közül az egyiknek az orra, egy mási
2008. június 5. csütörtök 18:01 - Hírextra
A politikus közölte, hogy "ami ma a BKV-nál zajlik, az maga a csőd". Minden szétfolyik, ellenőrizetlen és átláthatatlan, annak ellenére, hogy folyamatosan azt ismételgetik, milyen transzparens, átlátható a cég - tette hozzá.

Tarlós István azt mondta: minden téren zavaros a cég, amelynél gyanús szerződések és kifizetések sorozata látható, miközben a városvezetés "azon görcsöl", hogy a kommunikációt abba az irányba terelje, miként kerülhetnek ki a BKV-tól információk. A negatív példák közt említette, hogy egy e-mail szerint Regőczi Miklós vezérigazgató-helyettes "közalkalmazottként rendszeresen politizál, sőt a jelek szerint az egyik pártot uszítja a másik ellen".

A frakcióvezető úgy látja: mára egyértelművé vált, hogy Aba Botond idején, akit sokan szidtak, a BKV sokkal működőképesebb, szervezettebb és átláthatóbb volt, mint ma.

Tarlós István szerint a választásokig hátralévő két évben nem működhet a jelenlegi viszonyok közt a BKV, a Fidesz minden szempontból tarthatatlannak látja a cég helyzetét. Hozzátette, érdekes, hogy hasonló problémák más közműcégeknél, például a gázműveknél vagy a csatornázási műveknél még véletlenül sem jelentkeznek.

A biztonsági őrökkel kapcsolatosan - utalva arra az esetre is, amikor egy kar nélküli fiatalembert eltávolítottak egy buszról, mert nem volt igazolása a rokkantságáról - Tarlós István úgy fogalmazott: "szépen nézünk ki, ha az fog elharapózni, hogy a BKV-ellenőrök tetszésük szerint verhetik az utasokat".

A frakcióvezető úgy véli, az ilyen ügyeket egy BKV-tól független szervezetnek kellene kivizsgálnia. Ugyancsak elfogadhatatlannak tartja azt, hogy "a BKV gyanús ügyeinek vizsgálatát" a cég belső szervei vizsgálják.

Nyáry Krisztián, a Városháza kommunikációs igazgatója az MTI megkeresésére közölte, hogy később reagálnak a frakcióvezető szavaira.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását