2024. április 28. - Valéria

Asztalitenisz olimpiai selejtező: ismét kikaptak a nők

Sem Póta Georgina, sem Lovas Petra nem tudta megnyerni első mérkőzését a főverseny második szakaszában, az asztaliteniszezők Nantes-ban zajló európai olimpiai selejtezőjén, így egyre kevesebb az esélyük arra, hogy kvótát szerezzenek a franciaországi torná
2008. április 5. szombat 14:52 - Hírextra

A második kiemelt Póta - csakúgy, mint pénteken - simán kapott ki a négy közé kerülésért rendezett találkozón, ezúttal a lengyelek honosított kínai játékosától, Xu Jiétől. A Statisztika friss országos bajnoka mindössze egy szettet tudott nyerni és esélye sem volt a végső sikerre.

Lovas ugyanakkor ismét hétjátszmás meccsen maradt alul, hasonlóan az egy nappal korábbi elődöntőhöz. Ellenfele az orosz Okszana Fagyejeva volt, s mindvégig ő volt szettelőnyben, riválisa azonban mindig egyenlíteni tudott, a döntő felvonásban pedig állva hagyta a magyar játékost, aki ekkor már idegesen, kapkodva játszott.

A főverseny második szakaszában négy, egyenként hétfős kieséses táblát alakítottak ki a szervezők a férfiaknál és a nőknél is úgy, hogy az első szakasz vesztes döntősei az első fordulóban erőnyerők. A négy tábla győztese pekingi kvótát szerez, a többiek a szombat este rajtoló, majd vasárnap folytatódó harmadik szakaszban kapnak ismét lehetőséget, de ott már csak három-három indulási jog talál gazdára nemenként.

Zwickl Dániel 12 órakor kezd a holland Trinko Keen ellen, a tét a négy közé kerülés a második szakasz U jelű tábláján.

Eredmények:

nők, 2. szakasz, negyeddöntő:

W tábla:

Fagyejeva (orosz)-Lovas 4-3

X tábla:

Xu Jie (lengyel)-Póta 4-1



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását