2024. május 8. - Mihály

Vita Antal Attila felmentése kapcsán

Nem ért egyet a fővárosi MSZP-SZDSZ koalíció azzal, hogy Antal Attila BKV-vezérigazgató több tízmillió forintos végkielégítést kapjon az általa márciusban kétszer kezdeményezett felmentése kapcsán - erről Steiner Pál (MSZP) és John Emese (SZDSZ) frakcióve
2008. április 4. péntek 06:59 - Hírextra

A Főpolgármesteri Kabinet hétfőn jogi szakvéleményt kért a távozási szándék módjáról, és a felmerült több mint félszáz millió forintos végkielégítési összeg csökkenthetőségéről. A városvezetés pénteki rendkívüli ülésén, amit a főpolgármester külföldi útja miatt hoztak előre a jövő hétről, nem szerepel ez a rendezési javaslat, helyszíni felvetéssel azonban napirendre kerülhet.

Steiner Pál elmondta, etikailag elfogadhatatlannak tartja, hogy egyéves munkaviszony után, "elég sok konfliktus mellett", nagy összeggel a zsebében távozzon a BKV vezérigazgatója, még akkor is, ha ez az összeg jogilag járhatna neki. A politikus szerint mindenképpen pályázatra van szükség az új vezérigazgató kiválasztásához. Hozzátette, hogy Antal Attilának pedig azt javasolja, hogy az átmeneti időszakban tanácsadóként segítse a pályázat nyertesét, az új vezérigazgatót. Így nem lenne szükség arra, hogy végkielégítést kapjon - fűzte hozzá.

Az Antal Attila betegállománya előtt kipattant busztender és a különféle tanácsadói szerződések ügye kapcsán a szocialista politikus közölte, hogy semmilyen hivatalos információja nincs. Ezekről a kérdésekről nem tárgyalt még a Főpolgármesteri Kabinet, a BKV felügyelőbizottságának busztender-vizsgálati jelentését pedig nem kapta meg.

John Emese szerint kompromisszumos megoldásra, a hatályos munkaügyi szabályoknak megfelelő döntésre van szükség Antal Attilával kapcsolatban. Arra kell törekedni, hogy minél kisebb legyen a végkielégítés összege. Ez azonban akár százmillió forint is lehet, ha a főváros mondana fel, s az emiatt várható pert később megnyerné Antal Attila - tette hozzá.

Bagdy Gábor, a KDNP frakcióvezetője elmondta, hogy "Antal Attila vezérigazgatói tevékenysége kapcsán számos anomáliára derült fény". Példaként említette a busztendert és a AAM Kft.-vel kötött tanácsadói szerződést. Leszögezte, amíg ezen szerződések vizsgálata teljesen nem zárul le, érdemben nem lehet véleményt nyilvánítani az ő tevékenységéről sem. Ha a vezérigazgató felelőssége ez ügyekben bizonyítható, akkor a fővárosnak kell rendkívüli felmondással élnie. Ha pedig nem hibás, és ezek az ügyek nem az ő felelősségi körébe tartoztak, "akkor nem látom, hogy mi az indoka annak, hogy őt meneszteni akarják".

Emlékeztetett arra is, hogy januárban 12 millió forintos jutalmat szavazott meg Antal Attilának a kormánypárti többség.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását