2024. május 3. - Tímea, Irma

Tilos a közterületi alkoholfogyasztás

Rendeletben tiltotta meg a közterületi alkoholfogyasztást a Heves megyei Pély község önkormányzata - tájékoztatta pénteken az MTI-t a település jegyzője.
2008. április 4. péntek 15:55 - Hírextra
Fehér János tudomása szerint a megye 111 községe közül az 1600 lelkes Pély az egyetlen, ahol 50 ezer forintos szabálysértési bírsággal sújtható az, akit italozáson érnek a rendőrök a falu közterületén.
Ugyanakkor a rendelet szerint, a falunap, illetve a vendéglátással egybekötött, bejelentett szabadtéri rendezvények kivételt jelentenek.

A jegyző elmondta: azt követően döntöttek a rendelet megalkotásáról, hogy rendszeressé vált az italozó fiatalok randalírozása a község utcáin. Ezeknek a buliknak sokszor a buszmegállók esőbeállói, vagy a telefonfülkék estek áldozatául, illetve a hangoskodás is zavarta a lakosokat.

Ugyanakkor az italkínálgatással együtt járó szokásos esküvői meneteket nem jelölték meg kivételként a jogszabályban. Ám ezen alkalmakkor rugalmasan alkalmazzák a rendeletet és szemet hunynak majd a hatóságok - ígérte Fehér János.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását