2024. május 2. - Zsigmond

Szeress gyöngéden

Az Egyesült Államok és Franciaország viszonyát immár "a Király" híres száma, a Szeress gyöngéden (Love Me Tender) jellemezheti - írta csütörtökön a Reuters hírügynökség azt követően, hogy a NATO bukaresti csúcsértekezlete alkalmából George Bush amerikai e
2008. április 4. péntek 07:53 - Hírextra

Az amerikai vezető szó szerint úgy fogalmazott, hogy amikor Sarkozy legutóbb az Egyesült Államokba látogatott, úgy tekintettek rá, "mint Elvis megtestesülésére".

A legendás rocksztár számainak a szövegbe illő címeit idézve a hírügynökség megjegyzi, hogy a szenvedélyes szerelem (Burning Love) e példáját a változások valóságos tengere választja el azoktól a "gyanakvó szellemektől" (Suspicious Minds), amelyek Sarkozy elődjének, a Washington által "álruhás ördögnek" (The Devil in Disguise) tekintett Jacques Chirac elnöksége idején árnyékolták be a két ország viszonyát.

Bush világosan kifejtette, hogy úgy tekint az alacsony termetű francia vezetőre, aki nemrég maga is énekes sztárt vett feleségül Carla Bruni személyében, mint "szerencsehozóra" (Good Luck Charm) és "kis barátjára (My Little Friend).

Sarkozy pedig jelezte, hogy a múlthoz képest "minden megrendült" (All Shook Up), nevezetesen azzal, hogy Bush elnököt az első olyan amerikai vezetőnek nevezte, aki megérti, hogy szükség van egy erős európai védelmi erőre - fejeződött be a Reuters diplomáciai rocktudósítása.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását