2024. április 19. - Emma

MTV: nem nyilvános a szerződések szabályzata

Nagy értékű szerződéseinek főbb adatait közzéteszi ugyan a Magyar Televízió (MTV), azt a rendelkezést azonban nem adja ki az intézmény sajtóosztálya, amely a közérdekű adatok nyilvánosságát szabályozza.
2008. április 4. péntek 08:18 - Hírextra
Gombási Izabella jogi vezetőre hivatkozva annyit közöltek, "az utasítás nem adható ki"; megválaszolatlanul hagyták ugyanakkor azt a kérdést, hogy mikor és milyen formában tervezik publikálni a dokumentumot, illetve milyen módon ismerhető meg annak tartalma.

Czeglédi László, az MTV-t felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnöke az MTI megkeresésére annyit közölt, a kérdés nem az ő hatáskörébe tartozik, ők saját üléseik napirendjét, jegyzőkönyvét és zártan kezelendőnek nem számító anyagait a közeljövőtől közzé fogják tenni; helyettese, Balogh László röviden és tömören "felháborítónak" nevezte a nagyobbik köztévé eljárását.

A közmédium sajtóosztálya január közepén azt közölte az MTI érdeklődésére: március elsejétől nyilvánosságra hozza hatályban lévő szerződéseinek közérdekű adatait a Magyar Televízió, és közölték azt is: a székházszerződéseket nem egészében teszik közzé, csupán a főbb adatokat publikálják.

Miután a kuratóriumi elnökség több tagja szorgalmazta ezek, elsősorban pedig a székházszerződés szövegének publikálását, a Magyar Televízió - egyetlen közmédiumként - közzétesz ilyen adatokat internetes oldalán.

Csütörtök délután mintegy harminc, ötmillió forintnál nagyobb értékre szóló szerződés főbb adatai voltak olvashatóak a ww.mtvzrt.hu internetes oldal Szerződések menüpontjában, ahol a partner neve, a szerződés összege, típusa és lejárta mellett pár szóban összegezték a megállapodás tárgyát.

A szerződések közül három akad, amelynek értéke meghaladja a százmillió forintot, a legnagyobb összegről - 108 és fél millióról - a soproni stúdióé szól; további öt megállapodás értéke éri el az ötvenmilliós határt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását