2024. április 28. - Valéria

Az Év Kórháza

Az egészségügyi szakma a nyíregyházi gyógyintézetnek ítélte oda az Év kórháza címet; a rangos elismerést a hét végén a Kórházszövetség XX. Kongresszusán vette át az intézmény - közölte Bakosné Mikula Edit, a szabolcsi Jósa András Oktató Kórház irodavezető
2008. április 7. hétfő 12:10 - Hírextra

Az Egészségügyi Minisztérium alapította és egy szakmai bíráló bizottság által odaítélt kitüntető címet az 1899-ben alapított kórház az állandóan megújuló, korszerű betegközpontú gyógyítás, illetve ápolás, valamint a minőségi orvos- és egészségügyi szakemberképzés területén elért magas színvonalú munkájával érdemelte ki - mondta a gyógyintézet kommunikációs vezetői feladatokat ellátó munkatársa.

Hozzátette: a bíráló bizottság tagjai helyszíni szemlén tájékozódtak a súlyponti intézmények közé tartozó, 1.800 ágyas és mintegy 2.800 dolgozót foglalkoztató, önkormányzati fenntartású kórház gyógyító tevékenységéről.

A nyíregyházi kórházban kétmilliárd forint értékű fejlesztéssel most hozták létre Európa egyik legkorszerűbb szív- és érrendszeri betegellátó központját, ahol egy helyen található a legmodernebb berendezésekkel, eszközökkel ellátott diagnosztikai, illetve terápiás centrum, az életmentő beavatkozást lehetővé tevő szívkatéteres laboratórium, továbbá az úgynevezett rizikóambulancia.

Az Európai Unió által 1,2 milliárd forint beruházási forrással támogatott létesítményhez egy korszerűen felszerelt szűrőbusz is tartozik, amely a megye 229 településén, szakrendelői körülmények között, helyben méri fel a lakosság egészségi állapotát és a tünetekkel még nem küszködő betegeket a korai, időbeni kezelés elkezdésére továbbküldi a kórházi központba.

Ugyancsak ritkaságszámba tartozik, hogy a Jósa András Oktató Kórház szülészeti-nőgyógyászati részlegén a múlt héten állítottak munkába egy elektrosebészeti berendezést, amely az operációkat teszi biztonságosabbá, és gyorsítja a felépülést, mivel nem kell az ereket, a szöveteket varrni, s így szinte elkerülhető az esetlegesen fellépő műtét utáni szövődmény.

A gyógyintézet az amerikai Covidien-Tyco Healthcare céggel együtt egy európai műtéti centrumot is kialakít Nyíregyházán, hogy az új eljárást oktatni tudják a kontinens sebészeinek a jövőben.

A nyíregyházi kórház vezetői jelenleg egy újabb, ezúttal 12 milliárd forint értékű fejlesztés terveit készítik elő európai uniós pályázatra. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által támogatott projekttel a jelenlegi két telephelyet vonják össze, modernizálják a bel- és a gyermekgyógyászati, illetve az onkoradiológiai betegellátást, valamint fejlesztik a sürgősségi részleget.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását