2024. május 10. - Ármin, Pálma

Ingyenes tárlatvezetés

Ingyenes tárlatvezetésen vehetnek részt az érdeklődők A Lipcse-jelenség című kiállításon a budapesti Műcsarnokban szombaton - tájékoztatta Csejdy Réka, az intézmény sajtókapcsolatokért felelős munkatársa az MTI-t pénteken.
2008. április 4. péntek 12:39 - Hírextra
A május 18-ig látogatható kiállítás a lipcsei iskola névvel fémjelzett kortárs német képzőművészetet mutatja be; a fővárosi múzeumban a tárlatvezetést Nagy Edina és Készman József, a kiállítás két kurátora tartja szombaton 14 órai kezdettel.

A látogatók választ kaphatnak azokra a kérdésekre, hogyan válhatott a lipcsei művészet az utóbbi 1-2 évtizedben művészettörténeti fogalommá, a kiállításon szereplő művészek közül miért lettek többen is a világ kiállítótermeinek sztárfigurái, a műkereskedelmi rekordeladások szereplői. Az érdeklődők betekintést nyerhetnek A Lipcse-jelenség című kiállítás rendezésének kulisszatitkaiba, részleteibe.

Készman József, a tárlat egyik kurátora korábban egy álom megvalósulásának nevezte a Lipcsében, az egykori NDK egyik legfontosabb városában, főleg a volt ipartelepeken létrejött pezsgő képzőművészeti élet tendenciáit bemutató kiállítás létrejöttét.

A március 28-án nyílt tárlaton tizenöt német művész, Tilo Baumga:rtel, Viktoria Binschtok, Henriette Grahnert, Matthias Hoch, Katharina Immekus, Martin Kobe, Oliver Kossack, Ulf Puder, Neo Rauch, Ricarda Roggan, Christoph Ruckha:berle, David Schnell, Annette Schröter, Tilo Schulz, Matthias Weischer munkáit mutatják be.

A klosterneuburgi Essl Gyűjtemény, a lipcsei Galerie Kleindienst, a Dogenhaus Galerie, a Galerie Eigen + Art és a Galerie Klemm,s Berlin, valamint a Christian Ehrentraut Berlin közreműködésével megvalósult kiállítás a közgyűjteményekben és magángyűjtőknél található munkák szerepeltetésével az eddigi legszélesebb körű, reprezentatív bemutató - közölte Csejdy Réka.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását