2024. május 5. - Györgyi

Az MDF nem fizeti a BKV vezér végkielégítését

Az MDF fővárosi frakciója értetlenséggel és felháborodással szemléli a BKV vezérigazgatójának végkielégítésével kapcsolatos kormánypárti polémiát. A kialakult kétes helyzetre tekintettel a frakció nem fogadja el, hogy a BKV vezérigazgatója végkielégítést
2008. április 4. péntek 16:59 - Hírextra
A frakció határozati javaslatban kezdeményezi, hogy a főváros tulajdonában lévő cégek menedzserszerződéseit azonnal hozzák nyilvánosságra, a közgyűlés állítson fel eseti bizottságot ezek átvizsgálására, mert a jelenlegi helyzet felveti a szerződés aláíróinak felelősségét is.

A Főpolgármesteri Kabinet már többször foglalkozott a BKV vezérigazgatójának távozása kapcsán kialakult helyzettel, legutóbb már jogi szakvéleményt is kért arról, hogy hogyan lehetne a több mint ötven millió forintos végkielégítés összegét csökkenteni. Az MDF fővárosi frakciója ebben a helyzetben nem fogadja el, hogy a leköszönt vezérigazgató végkielégítést kapjon.

A BKV-nál jelenleg is folyik a busztender és a tanácsadói szerződéssel kapcsolatos vizsgálat. Ezek megállapításait még nem ismerjük, tehát akár a személyes felelősség is felmerülhet. A vezérigazgató vizsgálatok megkezdésekor maga jelentette be, hogy egészségi állapota miatt távozik a cég éléről. Ebben a helyzetben joggal merül fel a gyanú, hogy már a szerződés megkötésekor sem az elvárható alapossággal jártak el az arra jogosult fővárosi vezetők.

Az MDF frakciója ezért kezdeményezi, hogy a főváros tulajdonában lévő cégek vezetőinek menedzserszerződéseit azonnal hozzák nyilvánosságra és ezzel egyidőben a közgyűlés állítson föl eseti bizottságot a szerződések vizsgálatára.
Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását