2024. április 29. - Péter

Méhek fogyasztják el a csempészcukrot

Több mint négyszázötven kilogramm, vámosok által lefoglalt kristálycukrot "dolgoznak fel" a Szegedi Vadaspark méhei. A Vám-és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Parancsnoksága és a Szegedi Vadaspark közt létrejött megállapodás alapján a röszkei vámhivat
2008. április 3. csütörtök 19:18 - Hírextra
A több év alatt felhalmozódott négyszáz ötven kilogrammnyi, Szerbiából származó kristálycukrot így semmisítik meg - tájékoztatta az MTI-t Némedi Varga Éva sajtószóvivője.

A cukorral kapcsolatos nyomozás lezárultát követően a szakemberek azonnal lehetőséget kerestek a hasznosításra. Így találkozott a kínálat és a Szegedi Vadaspark igénye. A park látványméhészetének ugyanis minden évben szüksége van némi plusz takarmányra, hiszen ezeket a méheket - normál körülmények közt tartott társaiktól eltérően-, nem utaztatják a nektárt termő területekre. És miután kevesebb táplálék jut számukra a park közelében, szükségük van a kiegészítésre.

Gondozójuk szerint ez a mennyiség talán egész évben is kitart, ez az időjárástól és a virágok mennyiségétől függ majd. A felhasználás során a cukrot vízzel hígítják, szirup készül belőle, végül pedig a méhek bekebelezik az ínséges napokon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását