2024. május 17. - Paszkál

Díjat nyert a Szabadság híd

Tizenhat jelentkező közül idén a budapesti Szabadság híd nyerte az Auroralia-díjat, amelyet minden évben azon városok között osztanak ki, melyek energiatakarékos, mégis tetszetős közvilágítást vonultatnak fel.
2010. december 13. hétfő 14:59 - HírExtra
A szakmai zsűri – melynek tagja a világ legkülönbözőbb pontjairól érkeznek közvilágítási, várostervezési és környezetvédelmi folyóiratokat képviselve ¬ december 8-án ítélte oda a díjat Magyarországnak. A pályázatra beadott városoknál és projekteknél nem csak a fenntarthatósági szempontokat és az megoldások innovatívságát vizsgálták, hanem külön hangsúlyt fektettek az energiafogyasztásra, az összköltségekre, az éjszakai városképre, a társadalmi és kulturális hatásokra és a más városokra ható ösztönző hatásokra.

"A budapesti Szabadság híd új dísz- és közvilágítása éves szinten 100 ezer euró (kb. 28 millió forint) megtakarítást jelent a hagyományos világítási rendszerekhez képest" ¬ nyilatkozta Ughy Attila, a Fővárosi Önkormányzat Városképvédelmi és Városfejlesztési tanácsnoka.

Az új köntösbe öltöztetett hídon az illetékesek olyan színhőmérsékletű, energiatakarékos fényforrásokat választottak, hogy a lehető legjobban sikerüljön visszaadni a híd eredeti színét, amely nemcsak a környező épületekkel van tökéletes összhangban, hanem az általános éjszakai városképet is javítja.

A négy hónapig tartó szerelési munkák során összesen 584 db LED-es világítótestet helyeztek el . A világítótesteket kifejezetten a Szabadság hídra tervezte a Tungsram-Schréder, amely az új terméknek a Dunaled nevet adta.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását