2024. március 29. - Auguszta

Mégsem zárják ki a polgármestert

Mégsem zárják ki a Fideszből Csáki Zsigmondot, Heves város polgármesterét és Magyar Istvánt, a párt egri elnökét - ezt maga Csáki Zsigmond közölte csütörtökön az MTI-vel.Az önkormányzati vezető március 5-én erősítette meg az MTI-nek azt az értesülést, hog
2008. április 3. csütörtök 15:33 - Hírextra
Hivatalos értesítést ugyan nem kapott a kezdeményezésről, ám - mint akkor elmondta - tapasztalt erre utaló jeleket. Akkor úgy tudta, hogy a Fidesz országos elnökségének márciusi ülésén tárgyalják a kizárására vonatkozó javaslatot, azt követően, hogy aláírásgyűjtés kezdődött ellene a párton belül - közölte Csáki Zsigmond.

Minderre azok után került sor, hogy a Csáki Zsigmond által vezetett jobboldali többségű önkormányzat pályázat alapján magánkézbe adta a hevesi rendelőintézet működtetését.
A pályázat nyertese pedig éppen az az Agria Ügyelet Kft. volt, amelynek egyik tulajdonosa Magyar István, a Fidesz egri elnöke. Akkori lapértesülések szerint utóbbi politikus eltávolítása is napirendre került a pártban.

Ugyanakkor Csáki Zsigmond tagja a Heves Megyei Közgyűlés Fidesz Polgári Frakciójának is, amely harcosan tiltakozott az ellen, hogy a szocialista vezetésű hevesi megyegyűlés pályázatot írt ki az egri kórház működtetésére.

Csáki Zsigmond mindennek kapcsán akkor maga is úgy vélekedett: az eltávolítására vonatkozó kezdeményezésnek az lehet az oka, hogy a helyi önkormányzat magánvállalkozásnak adta át a hevesi rendelőintézet működtetését.

"Úgy látszik, sokakat zavar az, ha egy megválasztott vezető adott helyzetben nem pártpolitikai döntést hoz, hanem a településen élő állampolgárok hosszú távú érdekeit szolgáló megoldásokban gondolkodik" - kommentálta a helyzetet korábban a polgármester, aki 2006-os megválasztásáig a Fidesz Heves megyei elnöki tisztét is betöltötte.

A politikus most emlékeztetett arra, hogy a kizárásáról szóló hírek felröppenése után, az ellene kezdeményezett aláírásgyűjtéssel egyidejűleg, 511, párttagságának fenntartását támogatandó aláírás is összegyűlt.

Most Bíró Márk, a Fidesz észak-magyarországi regionális igazgatója arról tájékoztatta az aláírásgyűjtés szervezőit, hogy sem a Fidesz Heves megyei elnökségéhez, sem az országos elnökséghez nem érkezett kizárási kezdeményezés és ilyen indítványról egyik testület sem tárgyalt.
Csáki Zsigmond a kizárásáról szóló korábbi híreket az MTI-nek most azzal magyarázza, hogy egyesek a népszavazás előtt olyan hangulatot kívántak kialakítani, ami befolyásolhatja a referendum eredményét.

Ugyanakkor a jövőben nem számít hasonló kezdeményezésre. Annál is inkább, mert a Fidesz vezetésének felkérésére, mint vasúti szakember, április 15-től vasút-politikai szakkérdésekkel foglalkozik a párton belül.

Ez a felkérés a bizalom jeleként értékelhető - mondta Csáki Zsigmond.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását