2024. április 27. - Zita

Programok az A38-on

A bécsi Parov Stelar és együttese, a New York-i Brooklyn Funk Essentials valamint a szintén amerikai Death Angel szórakoztatja a következő napokban az A38 Hajó közönségét.
2008. április 1. kedd 14:31 - Hírextra
Parov Stelar (Marcus Füreder) and Band csütörtök este az elektronikus zene és a jazz ötvözetével érkezik. Parov Stelar évekig lemezlovasként dolgozott, majd 2004-ben saját kiadót alapított, s azóta már két sikeres lemezt jelentetett meg. Mindkét korongja rendkívül eredeti, sokféle stílusból építkező zenei világot hozott. Parov Stelar és csapata visszaviszi a jazzt a táncparkettre.

A művész legutóbb tavaly jelentetett meg lemezt, amelynek címe Shine volt. Április 7-én hétfőn a hajó népszerű Blue Music sorozata vendégeként a Brooklyn Funk Essentials ad ízelítőt a New York-i funkzenéből. Zenéjük magán viseli a rap, a dub, a jazz, a hiphop és a világzenei stílusjegyeit is.

A Brooklyn Funk Essentials a kilencvenes évek elején alakult, és csakhamar brooklyni jazz-zenészekkel, rapperekkel, dj-kkel tizenkéttagúvá duzzadt és New York egyik legizgalmasabb zenei csemegéjévé vált. Már első nagylemezükön velük játszott a Budapesten is járt Maceo Parker, Dizzy Gilespie vagy a Tower Of Power Horns. Számos világturnét bonyolítottak a Parliament Funkadelic, a The Roots, James Brown, a Jamiroquai vagy Ben Harper társaságában. Kedvenceik között található a The Clash l, a Kraftwerk, Muddy Waters, a Led Zeppelin és Afrika Bambaataa.

A hajó vendége lesz jövő szerdán a Death Angel együttes is. Az 1982-ben alakult amerikai trashlegenda a február végén megjelent Killing Season című lemezét mutatja be. Ez a lemez a zenészek elmondása szerint a zsarnokságról, az annak hatására kialakuló félelemről és reményvesztettségről, az erre válaszként adott dühről és lázadásról szól.

A lemezt az együttes meghallgathatóvá tette a http://www.myspace.com/deathangel weboldalon.
A Death Angelt négy fülöp-szigeteki származási unokatestvér alakította San Franciscóban. Kemény tempók, technikás, agresszív riffek, időnként meglepően finom akusztikus megoldások jellemzik zenei világát. A The Ultra Violence című lemezük a műfaj egyik legjobb albuma.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását