2024. május 16. - Mózes, Botond

Melyik megyében a legszebbek a lányok?

A húszas éveikben járó nők a legcsinosabbak, de a rájuk nehezedő szépségbeli elvárások miatt ezt nem veszik észre, ezért az egyik kozmetikai cég legújabb kampányában a fiatal hölgyeket arra buzdítja: fogadják el adottságaikat és magukat úgy, ahogy vannak.
2008. április 1. kedd 15:26 - Hírextra
Világszerte a nők 9 százaléka, a lányok 13 százaléka bevallja, hogy evészavarban szenved. Ez az arány Magyarországon a fiatal nők korosztályában (18-29 év) a legmagasabb, eléri a 17 százalékot - derül ki a Dove 2004-es globális felméréséből, amely arra is rámutat, hogy a fiatal nők 92 százaléka valamit megváltoztatna a külsején.

Az igazság a szépségről nevű kutatás késztette a céget arra, hogy a felmérés után egy évvel, 2005-ben elindítsa a valódi szépséget, majd 2007-ben a kortalan szépséget hangsúlyozó kampányát azzal a céllal, hogy felhívja a nők figyelmét: érezzék magukat jól a bőrükben, mert a szépség elsősorban nem alak- és nem korfüggő.

Ezt az elvet hirdeti Szily Nóra műsorvezető is, a Kampány a valódi szépségért szóvivője, aki úgy véli, a szépség fogalma manapság nagyon szűkre szabott. A címlapokon megjelenő szépségideálok köréhez nagyon kevesen tartoznak, és ők is csak rövid ideig.

A műsorvezető erről kedden beszélt a Budapesten tartott sajtótájékoztatón, amelynek témája a Tőled szép! elnevezésű legújabb kampány volt. A fiatal lányokat saját természetes szépségükre ráébresztő program arca Kisó, a Viva tévé műsorvezetője azt üzente kortársainak: törődjenek magukkal, legyenek ápoltak, teremtsék meg magukban a belső harmóniát, és felejtsék el a túlzásokat, a művi beavatkozásokat.

A cég nem csak mondja, de igyekszik bebizonyítani is, hogy a fiatal lányok bármely pillanatban, minden előkészület nélkül szépek. Mégpedig úgy, hogy lefotózza őket. Áprilisban az összes megyeszékhelyen megfordul a Dove fotóscsapata és utcán, kávézókban, áruházakban lefotózza az arra járó lányokat. A fotók felkerülnek a www.toledszep.hu weboldalra, ahol májusban lehet voksolni rájuk. Nem szépségversenyről van szó, az egyéni eredmények nem láthatók, viszont az adott megyére leadott összes szavazat igen. A cég azt a megyét keresi, amelyet a legszebbé tesznek az ott élő lányok.

A kampány keretében öt városban, Budapesten, Szegeden, Győrben, Pécsett és Debrecenben partit is rendeznek az United, a Back II Black, a Kiscsillag és a Quimby zenekar fellépésével. Időpontok további részletek a www.toledszep.hu honlapon találhatók.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását