2024. május 3. - Tímea, Irma

Lottón nyert egészség

Nyereményjátékon sorsolnak ki a rászorulóknak egészségbiztosításokat az Egyesült Államokban, Oregon államban. Ez az első ilyen lottójáték a 300 milliós népességű Amerikában, ahol 47 millió embernek nincs egészségbiztosítása.
2008. április 1. kedd 11:43 - Hírextra
Ők, ha kórházba kerülnek, nem tudják kifizetni az ellátás tetemes költségeit. A rendszer reformja az idei elnökválasztási kampány egyik központi témája, a demokrata elnökjelölt-aspiránsok megszüntetnék az áldatlan helyzetet. Hillary Clinton általános biztosítási rendszert vezetne be, Barack Obama az ellátás olcsóbbá tételével kívánja mindenki számára elérhetővé tenné az egészségügyi szolgáltatásokat.

Az észak-nyugati Oregon vezetése úgy gondolja, tisztességes megoldást találtak arra, hogy a rászorulók egy része ki tudja fizetni az orvosi kezelés költségeit.

Egészségbiztosításhoz a munkanélkülieken kívül például azok sem jutnak, akik szabadúszóként keresik kenyerüket. Nincs vállalat, amely fizetné helyettük a biztosítást, ők pedig általában nem keresnek annyit, hogy megvásárolják a szükséges biztosításcsomagot. Egy részük képmutatásnak tartja a lottót, az egészségügyi ellátás rendszere szerintük már olyan mélyre süllyedt, hogy többeken már csak a sorsolás segít.

Oregonban 10 ezer állami egészségbiztosítást sorsolnak ki 90 ezer pályázó között. Elemzők szerint ez csak csepp a tengerben: az államban 600 ezer embernek nincs biztosítása.

John Duke, egy portlandi közkórház igazgatója szomorúnak tartja, hogy az egészségügyi ellátás rendszere Oregonban és az egész országban ennyire szétesett, szerinte radikális változás kell. Mint mondta, a lottó csak egy kis ragtapasz, amely legfeljebb arra jó, hogy felhívja a figyelmet a nagyobb problémára.

Oregon fővárosában, Salemben számítógép sorsolja ki az állami egészségbiztosítás szerencsés nyerteseit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását