2024. április 29. - Péter

Bérutasok a repülőn

Nemhogy ingyen utaztatott 172 embert egy brit légitársaság, hanem még fizetett is nekik, amiért végigülték oda-vissza a Norwich-Dublin utat. Az ok: a Flybe légitársaság ennyi utassal maradt el előre vállalt kvótájától, nevezetesen, hogy egy év alatt 12 ez
2008. április 1. kedd 11:45 - Hírextra
Ennek fejében a repülőtér 280 ezer font - 98 millió forint - engedményt adott a légitársaságnak a légikikötő használati díjából.

A 172 fős "utashiány" okán a Flybe először megpróbált egyezkedni a reptérrel, azzal érvelve, hogy alig hibádzik a 12 ezer fős határ és igazán megkaphatná a kedvezmény zömét, ám a légikikötő hajthatatlan volt.

Hogy ne kelljen kifizetni a 280 ezer fontot, a Flybe nekiállt utasokat toborozni: 30-40 fontot - 10 500-14 000 forintot - fizetett fejenként, továbbá ingyen itallal és szórakoztatással kedveskedett a ráérőknek.
A légitársaság elismeri, hogy ez afféle április elsejei tréfának tűnhet, a reptér viszont nem ismeri el a toborzott utasok "érvényességét". Az igazgató közölte: csakis a "normális" utasok számítanak a 12 ezres kvótába.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását