2024. március 29. - Auguszta

Gyurcsány lemond a koalícióért?

Határozottan cáfolta Lendvai Ildikó, hogy Gyurcsány Ferenc hétfőn a párt elnökségi ülésén felajánlotta volna a lemondását, de mint mondta, ezt nem is fogadták volna el. Erről az MSZP frakcióvezetője az MSZP és az SZDSZ koalíciós egyeztetése után tartott f
2008. április 1. kedd 17:36 - Hírextra
Nem merült fel, hogy más miniszterelnökkel szeretnénk ugyanazt a programot megvalósítani, ennek értelme sem volna - mondta Lendvai Ildikó.

A frakcióvezető határozottan cáfolta, hogy Gyurcsány Ferenc hétfőn felajánlotta volna a lemondását, de mint mondta, ezt nem is fogadták volna el.

Az Index internetes portál és a Reuters arról adott hírt, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök lemond, ha ez az ára az MSZP és az SZDSZ további közös kormányzásának.

Az MTI több forrásból is úgy tudja, hogy az MSZP elnöke a hétfő esti elnökségi ülésén nem fogalmazott ilyen élesen, nem ajánlotta fel lemondását. Azt mondta: kell egy új program, de ha annak mentén nem tudnak megegyezni, és ha az SZDSZ-t továbbra is a személyi kérdések érdeklik, akkor tudni fogja a dolgát.

Az elnökség ülésén több mint húszan vettek részt, közülük többen is azt mondták a távirati irodának, hogy nem hatalmi harc folyik. Az MTI úgy tudja, az elnökség tagjai nem vetették fel, hogy a miniszterelnöknek felelőssége lenne a koalíciós válság kialakulásában.

A Hírszerző információi szerint Lendvai Ildikó az ülésen beszámolt arról, hogy Kóka János megkereste őt és felajánlotta, hogy egyeztessenek az új kormányfő személyéről, de ő ezt elutasította. Döntésével az elnökség tagjai egyetértettek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását