2024. május 2. - Zsigmond

Olajra léptek

Holnap kezdi tárgyalni a bíróság a százhalombattai olajfinomítóból történt nagyszabású olajlopás és a hozzá kapcsolódó kettős gyilkosság büntetőperét - értesült a HavariaPress.
2008. március 31. hétfő 11:27 - Hírextra
A Pest Megyei Bíróság egyesítette az olajlopás és a diósdi kettős emberölés ügyét, valamint az ezekhez kapcsolódó kisebb bűnügyeket, ezek tárgyalására öt tagú bírói tanácsot jelöltek ki.

A vádat - a Pest Megyei Főügyészség történetében először - két ügyész képviseli a szövevényes ügyben, annak rendkívül megterhelő mivolta miatt, egymás közötti munkamegosztással. A vádirat szerint az olajügy vádlottjai 2004 végén és 2005 tavaszán megcsapolták a MOL százhalombattai olajvezetékét, ahonnan mintegy 46 millió forint értékben loptak el kőolajszármazékokat; a lopási kárnak csak egy része térült meg.

Az olajügyhöz kapcsolódó zsarolás következménye volt a 2005 tavaszán Diósdon elkövetett kettős gyilkosság, melynek sértettjeit több lövéssel végezték ki.

Az olajügy szereplőit - a Koszi-klán néven hírhedtté vált banda tagjait - különösen nagy értékre, bűnszövetségben üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett lopással vádolja a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség. A másik ügy vádlottjai ellen több emberen, előre kitervelten elkövetett emberölés és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség.

A 38 vádlottas ügyet egyébként - a vádlottak nagy számára tekintettel - nem a Pest Megyei Bíróság épületében, hanem a Legfelsőbb Bíróság magasföldszinti nagytermében tárgyalják.
Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását