2024. április 26. - Ervin

Hangszerlopás miatt marad el a turné

Lemondta zenekara horvátországi fellépését a tiszafüredi zeneiskola, miután március közepén betörtek az intézménybe és elvitték onnan a döntően pályázati pénzekből vásárolt hangszerek jelentős részét - tájékoztatta Szőkéné Csorba Erzsébet hétfőn az MTI-t.
2008. március 31. hétfő 16:17 - Hírextra
Az elmúlt időszakban minden évben sikerült kiutaznunk legalább egy zenei eseményre, így voltunk Franciaországban, Olaszországban és Portugáliában, de a most történtek miatt a horvátországi Desinicben április 25. és 27. között rendezendő zenei és mazsorett fesztiválra szóló meghívást le kellett mondanunk a hangszerek hiánya miatt - tette hozzá.

A zeneiskolába betört ismeretlenek egy értékes szaxofon-felszerelést, egy fuvolát, egy klarinétot, egy cintányér szettet, egy gongot, 16 kottaállványt és két mikrofont vittek el, értékük megközelíti az egymillió forintot.

Az igazgató értesítette a lopásról a főváros és a környék hangszerboltjait, de azokba egyelőre nem vittek be eladásra a tőlük ellopott hangszerekből.

Szőkéné Csorba Erzsébet elmondta: az elmúlt napokban egy budapesti magánszemély egy zongorát ajánlott fel az zeneiskolának, míg egy másik segíteni akaró kölcsönadta volna ütős felszerelését. Mint az igazgató megjegyezte, az iskolának szűkös anyagi helyzetében nem telik riasztórendszer felszerelésére vagy biztonsági szolgálatra, és egyelőre tanácstalanok, miként tudják pótolni a hangszeres oktatáshoz szükséges eszközöket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását