2024. április 29. - Péter

Csak városi legenda a gyerekrablásról szóló körlevél?

Alaptalan városi legenda a rendőrség szerint az a közösségi portálokon keringő hír, mely szerint a múlt héten egy farkasréti iskola elől egy román rendszámú gépkocsival megpróbáltak elrabolni egy kisgyermeket - jelenti a HavariaPress.
2008. március 31. hétfő 21:06 - Hírextra

A terjedő lánclevél arra is kitért, hogy a rendőrök szerint az elmúlt két hónapban 17 gyereket raboltak el ismeretlenek hasonló módon.

A XI. kerületi kapitányság munkatársai az interneten keringő hírrel kapcsolatban adatgyűjtést végeztek az iskolában és annak környékén, így megállapították, hogy a fenti bűncselekmény nem történt meg, a hír minden alapot nélkülöz.

A teljes bizonyosság érdekében a XI. kerületi nyomozók megkeresték a többi kerületi kapitányságot is, és azt a megnyugtató választ kapták, hogy sehol nem történt még csak hasonló bűncselekmény sem.

A BRFK ettől függetlenül kiemelt figyelmet fordít a gyermekek ellen elkövetett bűncselekmények megelőzésére, illetve felderítésére, ezért igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy efféle bűncselekmény ne fordulhasson elő.

Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását