2024. május 7. - Gizella

Csatornacsere a robbanás miatt

A családi házak mellett a csatornarendszer is megsérült azon a területen, ahol a rovarirtó szer miatt robbanás történt szombaton Miskolcon; a kamerával végrehajtott vizsgálat szerint mintegy nyolcvan méternyi hosszúságban ki kell cserélni a hálózatot - mo
2008. március 31. hétfő 21:13 - Hírextra

Vojtilla László közölte: az eredetileg meglepően jó állapotban lévő kőagyag csatorna apróra tört, összeomlott a robbanás közelében, távolabb pedig repedések hálózzák be.
Ezt a szakaszt így teljesen cserélni kell - tette hozzá.

A javítási költségek finanszírozásáról annyit mondott, hogy azt megelőlegezi a társaság. Rendelkeznek vagyonbiztosítással, a félmilliós önrészt pedig a cég állja - fűzte hozzá.

Arról is beszámolt, hogy a robbanás utcájában lévő csatornarendszerbe több mint húsz lakás szennyvize érkezik. A csatornarész cseréjét ezért a lehető leggyorsabban elvégzik, várhatóan már a jövő héten elkezdik a munkát.

Rétközi Ferenc, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője az MTI kérdésére elmondta: megvizsgálták, hogy a rovarirtó szert csatornába öntő férfi rendelkezett-e megfelelő engedélyekkel. A szállítási-tárolási vizsgálat szerint a férfinek van engedélye a vegyi anyagok használatára. A tárolásra azonban nem, hiszen a veszélyes rovarirtókat külön telepen kell tárolni. Ilyen engedélyt az érintett szakhatóság közreműködésével a település jegyzője adhat ki, ám lakásban, vagy annak udvarán, környékén semmiképp sem lehetséges engedélyezni a veszélyes rovarirtók tárolását.

Miskolcon, az Avasalja utcában szombat délután azért történt robbanás a csatornahálózatban, mert a családi házas övezet egyik lakója rovarirtó szert öntött a szennyvízcsatornába. A detonációban három családi ház megrongálódott. A rovarirtó szer miatt a levegőben is megemelkedett a gázkoncentráció, ezt a szakemberek folyamatosan méréssel ellenőrizték.

A robbanás után az érintett utcából 11 embert költöztettek ki, rajtuk kívül még körülbelül fél tucatnyian hagyták el a lakásukat önszántukból. Vasárnapra virradóra mindannyian rokonoknál töltötték az éjszakát, délután azonban mindenki hazatérhetett.

A miskolci rendőrkapitányság közveszély okozás gyanúja miatt indított nyomozást egy 65 éves és egy 30 éves miskolci férfi ellen. Szabadlábon hagyásuk mellett folyik az eljárás ellenük - mondta Gaskó Bertalan, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Hozzátette: a gondatlanságból elkövetett közveszély okozás vétsége három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, minősített esetben öt év is kiszabható, a szándékos közveszélyokozás büntetési tétele pedig alapesetben 2-8 évig terjedő szabadságvesztés.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását