2024. április 29. - Péter

Gőték túrtak ki házukból egy párt

Gőték tettek háztalanná egy házaspárt Nagy-Britanniában jó időre. A XVIII. században épült ház 1 millió fontot ér - 350 millió forintot -, és a pár nagyon szereti, mégis kénytelen volt kiköltözni belőle lakókocsiba, mert a tavaly nyári árvizek komoly kárt
2008. március 29. szombat 10:18 - Hírextra

A javítási munkák már csaknem befejeződtek, amikor egy vízelvezető árok "eldugulása" miatt ismét kisebb árvíz keletkezett az épületben és késedelmet szenvedett visszaköltözésük.

A minap azután újabb fél évvel odébb tolódott, hogy visszatérhessenek drága otthonukba, mivel a Környezetvédelmi Hivatal úgy sejti, ritka tarajosgőték élnek az árokban, ezért nem szabad "akadálymentesíteni", mármint a dugulást elhárítani. Biztosan ugyan nem tudni, de már a gyanú is elég volt ahhoz, hogy a hatóság megtiltsa a párnak a visszaköltözést, mivel előbb meg kell bizonyosodni, hogy nem élnek-e a ház vízelvezető árkában a védett állatok, és ha igen, akkor a lehető legkíméletesebben el kell költöztetni őket.

Pusztán a megfigyelés három hónapba telik és júniusnál nem kezdődhet előbb. A gőték gyengéd kitelepítése így csak ősszel kezdődhet.

"Ismerem a törvényt, és tisztelem is, de az azért mégiscsak nevetséges, hogy pár gyík sorsa fontosabb egy emberpárénál" - dohogott a 67 éves férj a Daily Express című brit lapnak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását