2024. május 5. - Györgyi

Szülinapos sportolókat köszöntöttek

Dunai II Antal, Orbán Árpád és Nagy Imre olimpiai bajnokokat, valamint a magyar sport további kilenc kiemelkedő egyéniségét köszöntötték pénteken a sport-szakállamtitkárságon abból az alkalomból, hogy az élő legendák a közelmúltban ünnepelték születésnapj
2008. március 28. péntek 13:26 - Hírextra

Elbert Gábor sportszakállamtitkár, aki Bajnai Gordon területfejlesztési és önkormányzati miniszter elismerő oklevelét adta át, kiemelte: "Olyan sportolókat köszöntünk, akikre egykor az egész ország büszke volt. A mai generációtól az a minimum, hogy ilyen alkalmakon ünnepeljük őket."

A 65 éves Dunai II Antal a mexikói olimpián arany-, a müncheni játékokon ezüstérmet nyert, és tagja volt az 1972-ben Európa-bajnoki negyedik együttesnek. A 31-szeres válogatott edzőként Spanyolországban öregbítette a magyar futball hírnevét, ahol öt együttest - Deportivo Jerez, Betis, Castellón, Murcia, Levante - irányított. Ma is aktív, hiszen a Magyar Labdarúgó Szövetség szakmai alelnöke.

Az ünnepeltek korelnöke, az idén 75 éves Nagy Imre az egyetlen magyar öttusázó, aki mind a három színű olimpiai éremből őriz egyet: a dobogó felső fokára 1960-ban, Rómában a csapat tagjaként állhatott fel, és párbajtőrben is büszkélkedhet magyar bajnoki címmel.

Orbán Árpád (70), a Rába Vasas ETO volt labdarúgója a tokiói olimpián nyert aranyérmet.
Kovács Tamás (65), a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója kardvívóként világbajnok, BEK-győztes és olimpiai bronzérmes volt, majd hosszú évekig dolgozott sportvezetőként a vívószövetségben.

Rajtuk kívül még Cziffra Zoltán (65) Európa-bajnoki ezüstérmes hármasugrót, Markovitsné Balogh Márta (65) világbajnok kézilabdázót, Toma Mihály (60) vb-bronzérmes birkózót, Turóczy Judit (60) Eb-ezüstérmes és korábbi Európa-csúcs-tartó úszót, Kovács Ernő (55) Eb-győztes autómodellezőt, Joós István (55) olimpiai második kajakozót, Némedi Imre (50) Eb-ezüstérmes ökölvívót és Szabó Sándor (50) vb-második tekézőt köszöntötték.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását