2024. május 3. - Tímea, Irma

Holnaptól már London a cél

"A pekingi versenyek befejeződtek, holnaptól a 2012-es londoni játékokra kell készülnünk" - mondta Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke a magyar küldöttség csapatgyűlésén a sportolóknak otthont adó faluban.
2008. szeptember 18. csütörtök 14:06 - Hírextra
"Szeretném mindenkinek megköszönni azt a munkát, amelyet a paralimpia előtt és itt, Pekingben végzett. Mindenki igyekezett tudása maximumát nyújtani, ugyanakkor előrébb van a helyünk az éremtáblázaton elfoglalt 49. helynél" - tette hozzá.

Az MPB-vezető kifejtette, hogy Londonban csak akkor lehet sikeresebb a magyar csapat, ha négyéves szakmai program alapján készülnek fel a versenyzők.

"Négy év múlva a mostani 33 helyett legalább 50 magyar sportolót szeretnék látni Londonban, akik legalább kétszer ennyi érmet nyernek" - utalt arra, hogy a magyar küldöttség egy arany- és öt bronzéremmel zárta a seregszemlét.

"Pekingre kampányszerűen, pár hónap alatt készültünk fel, riválisaink azonban jobb háttérrel, négyéves program alapján tervezték meg a felkészülésüket. Nálunk hiányzik az utánpótlás, a versenyrendszer, sportolóink kevés viadalon vesznek részt, ami többször kiütközött az éles helyzetekben.

Azt is tudomásul kell venni, hogy itt ugyanolyan profi sportolók versenyeznek egymással, mint az épeknél, és a felkészülésükben sincs különbség. El kell érnünk, hogy Magyarországon is megfelelő helyre kerüljön a parasport, mert öt-hat érmet bármikor tudunk szerezni, de a magyar sport ennél többet érdemel."

A csapatgyűlés után Gömöri az edzőkkel egyeztetett, akiktől azt kérte, hogy tíz napon belül tegyék le értékelésüket a paralimpiáról, elemezzék saját sportáguk helyzetét, és készítsenek javaslatot arról, hogyan lehetne együttműködni az épek sportági szakszövetségeivel.A magyar küldöttség szombaton, magyar idő szerint 5:50-kor érkezik meg a ferihegyi repülőtérre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását