2024. május 14. - Bonifác

Még várni kell a kisgyermekes bérletre

Nem támogatta a Fővárosi Közgyűlés többsége csütörtökön azt a KDNP-javaslatot, hogy már áprilistól vezessék be a BKV-nál a kisgyermekes bérletet.Rétvári Bence (KDNP) előterjesztésében hangsúlyozta, hogy a decemberi közgyűlési döntés alapján elkészített hi
2008. március 28. péntek 07:26 - Hírextra
Korábban egyébként szintén a KDNP kezdeményezte ennek a bérletnek a bevezetését. Közölte, hogy az évközi bevezetés miatt 180 millió forinttal növekedne a BKV vesztesége a hivatal számításai alapján. Az új bérletet, a diákbérlethez hasonlóan, 3.250 forintért árulnák.

Bagdy Gábor (KDNP) szerint a BKV-nál vannak olyan belső tartalékok, például a tanácsadói szerződések, amelyek törlésével finanszírozható ez a bérlet.

Balogh Pál (MSZP) úgy vélte, hogy semmilyen konkrét célt nem szolgál ez a szerinte csupán gesztuspolitikainak tekinthető javaslat. Megjegyezte, hogy egy önálló cég rovására nem adhat kedvezményt a főváros.

Dancs Gábor (SZDSZ) emlékeztetett rá, hogy a kisgyermekes bérletről szóló decemberi közgyűlési döntés során más termékekről, például az sms-jegyről is határoztak. Emiatt szerinte egy későbbi időpontban egyszerre kellene bevezetni az összes kedvezményt.

A javaslatot az ellenzékiek támogatták csak, a szocialisták és az SZDSZ fele tartózkodott, a liberális frakció másik része pedig nem vett részt a szavazáson.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását