2024. május 3. - Tímea, Irma

Ellenőrzik az orvosokat

Módosul a hatékony gyógyszerrendelést ösztönző törvény életbelépése, az eredeti határidőhöz, április 1-hez képest, a június 30-a után beváltott vényeket vizsgálják majd - tájékoztatta az Egészségügyi Minisztérium (EüM) pénteken az MTI-t.
2008. március 28. péntek 17:11 - Hírextra

A hatékony gyógyszerfelírás ösztönzése azt jelenti, hogy amennyiben az orvos rendszeresen, indokolatlanul és szakmailag megalapozatlanul eltér attól, hogy a hatóanyát tekintve ugyanolyan, de olcsóbb készítményt írja fel a betegnek, a biztosítónak lehetősége lesz szankcionálni.

"A minőségi és hatékony gyógyszerrendelés ösztönzéséről szóló előterjesztést a kormány megtárgyalta, és azt a döntést hozta, hogy (...) a rendszer bevezetését megelőzően további hatásszámítások végzése, valamint további monitorozás indokolt" - olvasható a tárca közleményében indoklásként.

Ezért a jelenlegi, a napokban megjelenő módosítás szerint az értékelés első alkalommal - a 2008. március 31-ét követően beváltott vények helyett - a 2008. június 30. után beváltott vények esetében alkalmazható.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását