2024. május 13. - Szervác, Imola

Új sarcpolitika az MSZP-ben

Az MSZP parlamenti frakciója maximálta a büntetést, amit a szavazásokról való távollét és a frakció álláspontjával ellentétes szavazás miatt szabhatnak ki - tudta meg az MTI a frakcióvezetéshez közel állóktól kedden.
2008. november 18. kedd 15:32 - Hírextra
Az eddigi gyakorlat az volt, hogy az etikai bizottság javaslatára döntött a képviselőcsoport "a renitens" képviselők vagy a hiányzók büntetéséről. Ez általában szavazásonként 50 ezer forintos büntetést jelentett.

A kisebbségi kormányzás óta a legnagyobb pénzbírságot, 250 ezer forintot Hagyó Miklósnak kellett fizetnie, ő öt szavazástól maradt távol egy nap alatt.A frakció hétfői döntésével egyszerűsítették az eljárást: az etikai bizottságnak nem kell minden esetben eljárnia, mert általános szabályokat alkottak.

Az új szabályok szerint az az MSZP-s, aki tévedésből rossz gombot nyomott, 50 ezer forintos büntetést kap, de egy nap maximum 100 ezer forintot vonhatnak el tőle a hibás voksolásért.
Ha valaki tudatosan szembehelyezkedik a frakcióval egy szavazásnál, azt 100 ezer forintra bírságolják, de ennek is maximálták az összegét, 200 ezer forintban egy nap alatt.
A szavazásokról való igazolatlan hiányzásért ezentúl 250 ezer forint a büntetés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását