2024. április 24. - György

A Jobbik letakarta a szobrot

Fekete fóliával takarta le pénteken a Jobbik Magyarországért Mozgalom zalaegerszegi elnöke Ho Si Minh szobrát a zalai megyeszékhelyen, érthetetlennek nevezve, hogy egy "véreskezű zsarnoknak" emlékműve lehet a városban.
2008. március 28. péntek 12:06 - Hírextra

Pete Róbert azt mondta: már 2005-ben is kezdeményezték a szobor lebontását, majd tavaly decemberben a Jobbik és a Magyar Gárda beadvánnyal fordult az önkormányzathoz, amire nem kaptak választ. A Jobbik helyi elnöke szerint "ennek az embernek vér tapad a kezéhez", hiszen Vietnamban egymillió halálos áldozata volt a szocialista megtorlásnak.

A párt a szobornál tartott sajtótájékoztatóján szót emeltek a fogyasztóvédelmi bírságok tervezett emelése miatt is, mert az szerintük a kisvállalkozások elleni "terror" fokozását jelenti.

Pete Róbert a tanárverések kapcsán is kifejtette álláspontját, amely szerint a Jobbiknak volt már egy javaslata, amelyben megfogalmazták: a tanároknak vissza kell adni a fegyelmezés eszközét, az erőszakos tanulókat pedig "izolált" foglalkoztatás keretében kell megtanítani a társadalmi normák elfogadására.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását