2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Kétmillió dollár az új életért

Elérték a 2,2 millió ausztrál dollárt (321,5 millió forint) hétfőn a felajánlások azon az internetes árverésen, amelyen egy ausztráliai férfi mindenét virtuális "kalapács alá" bocsátotta egy új egzisztencia reményében.
2008. június 23. hétfő 16:55 - Hírextra

A 44 éves elvált Ian Usher az eBay internetes piacon bocsátotta árverésre mindenét - 420 ezer ausztrál dollár értékű perthi házát, egy szőnyegboltban betöltött állását, autóját, motorkerékpárját, ruháit, sőt még a barátait is.


Usher, aki 2001-ben költözött Perthbe Nagy-Britanniából, eredetileg 500 ezer ausztrál dollárra (mintegy 73 millió forintra) számított, de az árverés második napjára, hétfőre már a licit elérte a 2,2 millió ausztrál dollárt.


Sian Kennedy, az eBay szóvivője elmondta: Ushernek kell ellenőriznie, hogy valósak-e a licitek, és bármelyiket figyelmen kívül hagyhatja, ha csalást észlel. A ház eladásával alighanem gondok lesznek, mivel az ausztráliai ingatlantörvény értelmében ingatlan árverésen csak külön engedély birtokában értékesíthető.


Usher megígérte, hogy a legtöbbet ígérőt bemutatja a barátainak, átadja neki a házát és átveheti a helyét a szőnyegboltban, ahol dolgozik, egyelőre két hétre, majd hosszabb időre is, ha a főnök beleegyezik.


A múltjából mindössze az útlevelét, az irattárcáját és a rajta lévő ruhát akarja megtartani. Azt még nem tudta megmondani, mihez kezd, ha vége lesz az árverésnek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását