2024. április 26. - Ervin

Parlamenti vitanap a Munka, Tudás, Tulajdon Programról

Parlamenti vitanapot kezdeményezett a kormány a Munka, Tudás, Tulajdon Programról, amelyre várhatóan április 15-én vagy 16-án kerül sor - közölte Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke a házbizottság ülése után csütörtökön.
2008. március 27. csütörtök 11:42 - Hírextra
A parlament a jövő héten hétfőn és kedden kétnapos ülést tart. A részletekről szólva Szili Katalin kiemelte: hétfőn várhatóan megválasztják a Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnökét és tagjait, de csak akkor, ha az MDF péntek délig javaslatot tesz saját jelöltjére.

A tervezett napirend szerint szintén hétfőn döntenek a nemzeti és etnikai kisebbségek helyzetéről szóló beszámolóról. Ugyanezen a napon zajlik majd az öt párt által közösen beterjesztett Pálinka Nemzeti Tanácsról szóló törvényjavaslat részletes vitája.

Az Országgyűlés kedden a magyar mezőgazdasági géntechnológiai stratégiáról, valamint az atomenergia 2005. és 2006. évi hazai alkalmazásának biztonságáról szóló jelentéseket tárgyalja.
A házbizottság ülését követően Szili Katalin vezetésével csütörtökön délelőtt összeült az alkotmánybírákat jelölő bizottság, de ezen az egyeztetésen még nem esik szó konkrét személyekről. A testület azért kezdett egyeztetést, mert két alkotmánybírónak, Kukorelli Istvánnak és Bihari Mihálynak hamarosan lejár a megbízatása.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását