2024. május 3. - Tímea, Irma

Nyílik a FeHoVa

Vasárnap estig látogatható a 15. FeHoVa, a Hungexpo Budapesti Vásárközpont egyik legsikeresebb kiállítása, amely idén az A pavilonban fogadja a közönséget. A fegyverek-horgászat-vadászat témájú jubileumi kiállítás programokban különösen gazdagnak ígérkez
2008. március 27. csütörtök 16:37 - Hírextra
A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium önálló standon prezentálja ide tartozó ágazatainak tevékenységét.

Külön bemutatóval tisztelegnek a szervezők a vadászat hazai nagyjainak, Kittenberger Kálmánnak, Széchenyi Zsigmondnak és Molnár Gábornak az életműve előtt.

Nagy hangsúlyt kap a víz, hiszen 2008 a Vizek Éve. Ezúttal tehát külön demonstrálják - sokféle megközelítésben - a vízi világot.

Ez az első év, hogy legkisebbekre is gondolnak a szervezők: gyermekmegőrző várja a kicsiket állatsimogatóval, játékos állatbemutatókkal.

A kiállítás gazdag kísérő eseményekben is: előadás hangzik el a vadászkutyákról, bemutatkozik a Veszprémi Állatkert, lesz szarvasbőgő verseny, szlovák trófea bemutató, divatshow, célba dobás horgászbottal, filmvetítés, és népi tánc együttesek is szórakoztatják a közönséget.

Az érdeklődők meghallgathatják Valter Tamás horgászvilágbajnok élménybeszámolóját és Babiczky Attila előadását a vadászkutyákról.

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium szintén külön standdal szerepel. A következő témákban tájékozódhatnak itt az érdeklődők: természetvédelmi Őrszolgálat, külföldön elejtett állatok behozatala, sasmérgezések, gyepterületek fenntartása és támogatása, nagyragadozó védelem, nemzeti parkok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását