2024. április 29. - Péter

MSZP Társadalompolitikai Tagozat: Gyurcsány mondjon le, legalább az egyik tisztségéről

Az MSZP Társadalompolitikai Tagozata szerint a baloldali politika társadalmi bizalomvesztést szenvedett - olvasható a tagozat honlapján a napokban megjelent politikai helyzetelemzésben, amelyben ismét felvetik: a koalíciós kormányzásban kifejezetten hátrá
2008. március 27. csütörtök 17:27 - Hírextra
"A pártvezetés történelmi felelőssége tagadhatatlan abban, hogy a baloldali politika olyan mértékű társadalmi bizalomvesztést szenvedett, aminek következtében a populista jobboldal hamarosan - érdemi kontroll nélküli - alkotmányozási helyzetbe kerülhet, a baloldal pedig hosszú évekre statiszta szerepbe szorulhat" - tartalmazza az MSZP elnökségének és választmányának címzett elemzés.
Az írás szerint elmaradt az ezzel történő szembenézés, amit nem helyettesíthet a pártszavazás. A társadalompolitikai tagozat szerint ez ugyanis azt a benyomást keltheti, hogy csupán a pártelnök és az elnökség megerősítését szolgálja.

"Ezért mi továbbra is azt gondoljuk, hogy a koalíciós kormányzás közepette- pártpolitikai szempontból is - kifejezetten hátrányos a pártelnöki és a kormányfői pozíció egyben tartása. Ismételten szükségesnek tartjuk felvetni a két stratégiai pozíció elválasztását" - olvasható a politikai elemzésben.
A tagozat azt várja az MSZP szombati pártértekezletétől, hogy nézzen szembe a kudarcokkal, és találja meg a párt válságából kivezető utat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását