2024. április 20. - Tivadar

Fontolgatják Karsai József büntetését

Az MSZP-frakció várhatóan hétfőn dönt az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényre nemmel szavazó Karsai József, és a szavazástól távolmaradó Farkas Imre büntetéséről - tudta meg csütörtökön az MTI.
2008. március 27. csütörtök 16:03 - Hírextra
A szocialista frakció etikai bizottsága hétfőn alakítja ki álláspontját arról, milyen büntetést javasol a két képviselőnek, majd ugyanaznap dönt a képviselőcsoport is.

Farkas Imre a frakció jóváhagyása nélkül nem vett részt az egészségbiztosítási törvény február 11-i zárószavazásán, míg Karsai József a frakció akarata ellenére szavazott nemmel az előterjesztésre. A szavazás előtt mind a ketten kérték, hogy a frakció támogassa döntésüket, de ehhez nem járultak hozzá a képviselők.

Az MTI úgy tudja, hogy Farkas Imre esetében pénzbüntetés várható, Karsai Józsefnél azonban nemcsak a nem szavazatot vizsgálják, hanem a törvénnyel kapcsolatos nyilatkozatait is, mivel az sok frakciótársában visszatetszést váltott ki és szigorúbb megítélés alá esik.

A Békés megyei képviselő esetében büntetésként az írásbeli megrováson és pénzbüntetésen kívül szóba kerülhet akár a kizárás is, de a frakció etikai bizottsága még nem döntött arról, mit javasol.
Karsai József kedden jelentette be, hogy jövő hétfőn szimpátiatüntetést tartanak mellette a képviselői irodaház előtt azok a szocialisták, akik tiltakoznak a képviselő esetleges kizárása ellen. A képviselő információi szerint a tüntetésen a helyi alapszervezek elnökei, tagjai, valamint régi szocialista szimpatizánsok vesznek majd részt, akik várhatóan három autóbusszal, mintegy 150-en fognak megjelenni az irodaház előtt, a Jászai Mari téren.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását