2024. április 26. - Ervin

Októberben Budapesten a Queen

A Queen brit rockegyüttes október 28-án ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában - erősítette meg szerdán a koncertet szervező Live Nation Hungary iroda.
2008. március 26. szerda 21:42 - Hírextra

Az együttes a Rock The Cosmos 2008 Concert Tour elnevezésű turnéja keretében érkezik. Paul Rodgers (korábban Free, Bad Company) énekel, Brian May gitározik, Roger Taylor dobol - tudatta Márkus Éva marketingigazgató az MTI-vel.

A Queen a 70-es és 80-as évek egyik legsikeresebb zenekara, sikerrel ötvözték a pop- és rockzenei elemeket, fellépéseikkel pedig új mércét állítottak fel.

Legnagyobb slágereik: a We Are the Champions, a We Will Rock You, a Radio Ga Ga, az I Want To Break Free, a Bohemian Rhapsody vagy a Who Wants To Live Forever. Világszerte 150 millió albumot adtak el, Greatest Hits válogatáslemezük 27 millió példányban kelt el és 450 hétig szerepelt az angol albumlistán - az egyik legsikeresebb rocklemez lett a könnyűzene történetében.

Az együttest 1970-ben alapította Brian May gitáros, Roger Taylor dobos és Freddie Mercury énekes, 1971-ben csatlakozott hozzájuk John Deacon basszusgitáros, aki 2005-ben nem kívánt csatlakozni az újraéledő zenekarhoz.

A Queen 1974-ben jelentette meg a Killer Queen című kislemezét, amely második volt a brit listán. Ezt követte máig leghíresebb albumuk, az A Night at The Opera, amely listavezető volt. A Bohemian Rhapsody volt a lemez csúcspontja, 9 hétig vezette a brit kislemezlistát, amely sokáig abszolút rekordnak számított. Ezt szinte minden évben egy-egy újabb slágerlistás felvétel követte.

1985 július 13-án felléptek a Bob Geldof által szervezett Live Aid koncerten; több kritikus a koncert legjobb részének nevezte a Queen programját.

Az 1986-os albumukat követő Magic Tour az együttes legsikeresebb és leghíresebb koncertturnéja lett, több mint 1 millió néző látta. Július 27-én a budapesti Népstadionban is felléptek, a koncertet filmre vették, 1987-ben Live At Budapest címen megjelentették VHS-en, s mozikban is bemutatták; a dalokból megjelent a Live Magic koncertalbum.

Az Innuendo album megjelenése után, 1991. november 23-án Freddy Mercury bejelentette, hogy AIDS betegségben szenved és másnap elhunyt. A következő év tavaszán a megmaradt tagok és az énekes barátai megrendezték a Freddie Mercury emlékkoncertet. Az előadáson részt vett David Bowie, a Metallica, a Guns N Roses, George Michael, Elton John és a The Who is. A befolyt összegből megalapították a Freddy Mercury Phoenix Trust nevű, az AIDS elleni küzdelemben segítő szervezetet.

Az együttes utolsó stúdióalbuma 1995-ben jelent meg Made In Heaven címmel, a tagok szólódalait és Mercuryval az utolsó pillanatig csiszolt, de már halála után befejezett dalokat tartalmazta és közel 20 millió példányban kelt el.

2004. november 11-én a Music Hall of Fame díjkiosztón Taylor és May együtt zenélt Paul Rodgersszel, a Bad Company és a Free egykori énekesével. A siker nyomán a három zenész 2005-ben turnéra indult. Rodgers hivatalosan nem lett tagja a Queennek.

Új lemezük várhatóan szeptember 1-jén jelenik meg, majd szeptember 16-án Moszkvából indul többhónapos turnéjuk, amelynek során október 28-án érkezik az együttes Budapestre.

Koncertjükre április 5-től kaphatók a jegyek a Ticketpro hálózatában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

...
2008. június 19. 15:22
Kedves Sanda-Bandzsa Tibike!
Megkérünk, hogy a jövőben lennél szíves inkább A JÓ ÉDES ANYUKÁD ALTESTÉT tele spam-elni ! Köszönjük.
sandrativadar
2008. június 19. 11:01
QueenFan
Freddie Mercury-ról készült honlap, mindennel, amit csak tudni, nézni, hallgatni és hallani lehet a világ egyik leghíresebb és felejthetetlen művészéről. Azoknak ajánlom, akik rajongók, vagy akikből az lehetne:)

http://queenfan.gportal.hu/
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását