2024. április 27. - Zita

Bukarestben Pekingért

A magyar női kézilabda-válogatott egyértelmű célja, hogy a hétvégi bukaresti olimpiai selejtezőt sikerrel véve részt vehessen a pekingi játékokon.Ezt Sinka László, a magyar szövetség főtitkára jelentette ki a csapat tatai edzőtáborában tartott sajtótájéko
2008. március 26. szerda 14:12 - Hírextra
"Rendkívül izgalmasan alakultak az elmúlt napok, hiszen a nemzetközi és az ázsiai szövetség nézeteltérése miatt múlt pénteken át kellett alakítani a kvalifikációs csoportokat. Így nem Franciaországban, hanem Bukarestben kell pályára lépnünk, a lehető legnehezebb csoportban, ahol a házigazdák mellett a lengyel és a japán válogatott lesz az ellenfél, és csak az első két együttes utazhat Kínába" - mondta, hozzátéve: több szövetség is tiltakozott, hogy az utolsó pillanatban módosították a programokat, de a magyarok ezt nem tették meg.

"Egy részt nem mi vagyunk a csoport rendezői, másrészt úgy ítéltük meg, hogy a célra, az olimpiai kijutásra kell összpontosítani, és nem akartuk megzavarni a felkészülést. Igyekeztünk nyugodt körülményeket biztosítani" - fogalmazott Sinka. "Szeretnénk, ha folytatódna a jó sorozat, és 1996, 2000 és 2004 után ismét ott lennénk az olimpián."

Hajdu János szövetségi kapitány - akinek ez lesz az első fontosabb tornája - kitért rá, hogy nyolc nap alatt kell felkészülni a csapat életének egyik legfontosabb mérkőzéssorozatára.

"Sajnos Mehlmann, Tomori és Pigniczki kidőlt a sorból sérülés miatt, és azzal, hogy új ellenfeleket kaptunk, rengeteg munka veszett kárba. A csapat hozzáállása ugyanakkor nagyon profi volt, bízom a jó szereplésben és a továbbjutásban" - jegyezte meg a kapitány.

Ami az ellenfeleket illeti, a decemberi világbajnokságon mindhárom csapattal találkoztak a magyarok Franciaországban. A japánok ellen négy, a románok ellen három, a lengyelek ellen pedig két góllal nyert az akkor még Németh András által dirigált gárda.

A tájékoztatón elhangzott: a románok - különösen otthon - kimondottan veszélyesek, a lengyelek az utóbbi időben sokat fejlődtek, míg a japánok gyorsak, jól cseleznek, így egyik meccs sem lesz könnyű.

Az utazók listája:

kapusok: Pálinger Katalin (Győri Audi ETO KC), Herr Orsolya (Győr)
balszélsők: Vérten Orsolya (Győr), Juhász Gabriella (Budapest Bank-FTC)
balátlövők: Tóth Tímea (Hypo NÖ), Szűcs Gabriella (DVSC-Aquaticum)
irányítók: Görbicz Anita (Győr), Ferling Bernadett (Dunaferr), Szucsánszki Zita (FTC)
jobbátlövő: Hornyák Ágnes (Győr)
jobbszélsők: Kovacsicz Mónika (FTC), Lovász Zsuzsanna (Dunaferr)
beállósok: Szamoránsky Piroska (FTC), Borbás Rita (Dunaferr)

A program (magyar idő szerint):

péntek: MAGYARORSZÁG-Lengyelország 14 ó, Románia-Japán 16 ó
szombat: Lengyelország-Japán 14 ó, Románia-MAGYARORSZÁG 16 ó
vasárnap: MAGYARORSZÁG-Japán 14 ó, Románia-Lengyelország 16 ó
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását