2024. április 24. - György

Balkány választ

Időközi önkormányzati választást tartanak április 13-án Balkányban, ahol a képviselőtestület januárban oszlatta fel önmagát - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisváros jegyzője az MTI-vel.
2008. március 26. szerda 08:47 - Hírextra
A polgármesteri tisztségért ketten indulnak, Marjánné Rinyu Ilona, az MSZP és Pálosi László, a Fidesz jelöltje - mondta Mezősi Mariann.

Hozzátette: a korábbi polgármestert, Marjánné Rinyu Ilonát az Összefogás Balkányért Egyesület is támogatja a választáson, az eddigi önkormányzati vezető a szocialisták és a civil szerveződés közös jelöltje lesz.

A két jelölt egyébként a legutóbbi, 2006-os önkormányzati választáson is versenyzett egymással a tisztségért, akkor Marjánné Rinyu Ilona 1.493 szavazattal, 50,37 százalékkal nyert, míg Pálosi Lászlóra 1.471-en, a választók 49,63 százaléka voksolt.

Az áprilisi szavazáson 13 tagú képviselő-testületet is választanak a balkányiak, 41 jelölt közül. Az indulók között van Demendi László, az MSZP országgyűlési képviselője is, aki a szocialisták és az Összefogás Balkányért Egyesület közös jelöltje, s eddig is tagja volt a település közgyűlésének.
A 41 induló között 21-en független, 10-en az Összefogás Balkányért Egyesület, öten a Fidesz-MPSZ, hárman pedig az MSZP - Összefogás Balkányért Egyesület közös jelöltjei. A MAGOSZ egy jelöltet önállóan, egyet pedig a Fidesz-MPSZ-szel közösen indít a választáson.

A korábbi, 2006-os választáson 44 volt a képviselő-testületi jelöltek száma Balkányban, akkor nyolcan az MSZP színeiben, 36-an pedig függetlenként indultak.

Az április 13-ai időközi választáson több, mint 5.100 szavazásra jogosult balkányi lakos adhatja majd le a voksát, hat szavazókörben.

A balkányi képviselő-testület a polgármester kezdeményezésére január 16-án azért oszlatta fel önmagát, mert a közgyűlés 13 tagja közül nyolc független helyi képviselő kivonulásaival gyakran határozatképtelenné tette az üléseket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását