2024. április 29. - Péter

Megalakult az EU-elnökségi munkacsoport

A 2011-es EU-elnökség az első ilyen feladat az unió tagjává vált Magyarország számára és ez nemzeti kérdés is - mondta Mesterházy Attila (MSZP) és Németh Zsolt (Fidesz) az EU-elnökségi munkacsoport keddi budapesti alakuló ülésén.
2008. március 25. kedd 12:09 - Hírextra

Az Országgyűlés öt frakciója által létrehozott testület társelnöki tisztét ellátó Mesterházy Attila bevezetőjében kiemelte: Magyarország EU-elnöksége kormányzati ciklusokon átívelő feladat, egyben nemzeti kérdés.

Fontos, hogy ezt Magyarország miként látja el - tette hozzá a szocialista politikus, aki szerint az ország EU-elnökségének sikeresnek, hatékonynak, és Magyarország számára "sokat hozónak" kell lennie.
Németh Zsolt, a munkacsoport fideszes társelnöke, a külügyi bizottság elnöke azt mondta, Magyarország első EU-elnöksége azért is jelentős, mert amíg egy ország ezen "nem esik át", addig nem illeszkedik be igazán az Európai Unióba.

Magyarország 2011 első félévében tölti be az Európai Unió soros elnöki tisztét. Az Országgyűlés februárban állapodott meg arról, hogy az öt frakció közösen EU-elnökségi munkacsoportot hoz létre az elnökségi felkészüléssel összefüggő legfontosabb hazai feladatok figyelemmel kísérése és az azokkal kapcsolatos egyeztetés céljából.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását