2024. április 26. - Ervin

A média hallgat az incidensről

Szabadlábra helyezték azt a három francia tiltakozót, akik hétfőn megzavarták az olimpiai lánggyújtási szertartást a görögországi Olümpiában. A kínai média nagy terjedelemben számolt be a lánggyújtásról, az incidenst azonban sehol sem említette.
2008. március 25. kedd 12:05 - Hírextra

Az angol nyelvű China Daily napilap legalább nyolc cikket közölt az olümpiai eseményekről - az egyiket "Tökéletes rajt az aranyért" címmel -, de a rendzavarást kihagyta belőlük. A kommunista párt kínai nyelvű lapja, a Zsenmin Zsipao teljes címlapján a ceremóniát taglalta, de a tiltakozásról hallgatott. Az állami hírügynökség híreit átvevő Kuangming Zsipao annyit közölt, hogy "a tibeti emberek várják az olimpiát", és "az egész ország lelkesen figyelte a váltófutás kezdetét".

Az állami televízió elővigyázatosan csúsztatva sugározta a görögországi ünnepséget, és közvetlenül a tiltakozóakció előtt megszakította a közvetítést. A kommentátorok sem tettek említést az incidensről. A csak külföldiek számára fogható kínai CNN és BBC-híradásokban elsötétült a képernyő, amikor a rendzavarás képei következtek.

A fáklyát vasárnap veszi át Athénban a BOCOG képviselője, majd másnap fogadják a kínai fővárosban, ahonnan európai körútra indul. A tervek szerint július 20-án érkezik Lhaszába, Tibet fővárosába. A láng 130 napos, öt kontinensen áthaladó útja során, 137 ezer
kilométer után érkezik meg a végállomásra, a pekingi Nemzeti Stadionba.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását