2024. április 29. - Péter

Lehet konszenzust építeni

Állásfoglalás elfogadásával zárta első ülését az EU-elnökségi munkacsoport kedden Budapesten. A testület két társelnöke szerint a magyar EU-elnökség kérdésében lehetséges a konszenzus a parlamenti pártok között.
2008. március 25. kedd 14:24 - Hírextra

"Lehet konszenzust építeni Magyarország számára kulcsfontosságú kérdésekben a parlamenti pártok között" - fogalmazott Németh Zsolt (Fidesz).

Mint mondta, a felkészülés során az unióban egyedülálló együttdöntési mechanizmust alakítottak ki a kormány és az Országgyűlés között.

Németh Zsolt értékelése szerint fontos, hogy az elnökségi stáb létrehozásakor tizenöt százaléknyi tartaléktagot válasszanak ki, ami lehetővé teszi az esetleges feladatátvállalást.

Mesterházy Attila, a munkacsoport MSZP-s társelnöke azt mondta, hogy az uniós elnökségre történő felkészülést ki kell vonni a pártpolitikai viták köréből.

A testület ülésén elfogadott állásfoglalás szerint az elnökségi stáb kiválasztásában a szakmaiságnak és az objektivitásnak kell érvényesülnie. Az állásfoglalás azt is tartalmazza, hogy a kormány a kiválasztás során a különböző pozíciókra a belső kiválasztást követően külső pályáztatással találjon megfelelő személyeket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását