2024. május 4. - Mónika, Flórián

Játékfüggő ukránok

Gyors ütemben terjed Ukrajnában a kóros játékszenvedély. A kelet-ukrajnai nagyváros, Dnyipropetrovszk pszichiátriai szakrendeléseit a múlt évben mintegy 300, kóros játékfüggőségben szenvedő beteg kereste fel, míg az ország középső részén fekvő Szumiban ha
2008. március 25. kedd 08:04 - Hírextra
A liga.net kijevi internetes gazdasági hírügynökség jelentése szerint Kijevben például 60 múzeumra és 110 sportklubra 16 ezer olyan hely jut, ahol játékautomaták vannak rendszeresítve. A játékszenvedély (ludománia) ukrajnai elharapódzásával kapcsolatban az egyik legnagyobb gond az, hogy a játéktermek látogatóinak több mint fele tizenéves fiatal. Az Ukrán Állami Család- és Ifjúságvédelmi Központ legfrissebb adatai szerint az ukrán kamaszok 6 százaléka naponta hódol szerencsejáték-szenvedélyének.

Hogy mekkora üzlet Ukrajnában a nyerőgépek üzemeltetése, azt jelzi, hogy tavaly 3,5 milliárd dollár nyereséget hoztak tulajdonosaiknak. Az országba napi átlagban 500 játékgépet visznek be Oroszországból.

A helyzet komolyságára utal, hogy az ukrán parlament előtt jelenleg három olyan törvény tervezete fekszik, amely a nyerőautomaták számának korlátozását, üzemeltetésük feltételeinek a szigorítását irányozza elő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását