2024. április 29. - Péter

Cáfolja Pesti Imre vádjait a HospInvest

A HospInvest Zrt. cáfolja Pesti Imrének, a Fidesz országgyűlési képviselőjének szerdai sajtótájékoztatóján elhangzottakat, és elégtétel adását kéri a képviselőtől. Ezt a vállalkozás pénteken tudatta az MTI-vel.
2007. november 23. péntek 17:20 - Hírextra

Pesti Imre szerdán azt mondta: egy szocialistákhoz köthető, sok esetben tisztességtelen piaci magatartást tanúsító egészségügyi vállalkozás, a HospInvest Zrt. monopolhelyzetet szerezhet az észak-magyarországi régióban.

A politikus szerint a HospInvest már eddig is jelentős pozíciókat szerzett, és a "rendkívül tisztességtelen" privatizáció eredményeként megszerezte a kiskunhalasi, a hatvani, a gyöngyösi és a kazincbarcikai kórházat, de "kivetette a hálóját" az egri és a miskolci kórházra, és Váccal is tárgyal, vagyis az egész észak-magyarországi régióra kiterjesztené hatalmát.

A HospInvest Zrt. pénteken közleményben tudatta: értetlenül állnak a sajtóban megjelenő, a céget érintő hamis vádak és félrevezetések előtt, és ezért helyreigazítást kérnek a Heti Válasz című hetilaptól.

Pesti Imre országgyűlési képviselőt pedig - aki "a hetilaphoz hasonló valótlanságokat" fogalmazott meg - elégtétel adására kérik, és arra, hogy adjon helyet, vagy adjon lehetőséget arra, hogy a HospInvest képviselője is megszólalhasson a témában. Amennyiben erre nem kerül sor, úgy jó hírneve megsértése miatt a vállalkozás pert indít a képviselővel szemben.

Mint írták, a hetilap többek között valótlanul állította, hogy a Heves Megyei Kórház működtetésére kiírt pályázat tervezete úgy lett kialakítva, hogy a feltételeknek csak a HospInvest Zrt. felelhessen meg, holott a valóságban legalább négy hazai és számos külföldi szolgáltató megfelel a cikk által megjelölt feltételeknek.

És - mint írták - a lap azt a valós tényt, hogy a HospInvest Zrt. számos baloldali önkormányzat által kiírt pályázaton szerepelt eredményesen, abban a hamis színben tűntette fel, mintha ennek nem szakmai, hanem politikai okai lennének, miközben a HospInvest cégcsoport eredményesen szerepelt jobboldali vagy független irányítású önkormányzatok pályázatain is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását