2024. április 27. - Zita

Iskolai atrocitások Magyarországon

Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke hétfőn beszámolt arról, hogy indítványozta a parlament oktatási bizottságának a tanárok elleni atrocitások és az iskolai agresszió kérdésének napirendre tűzését. Az ügy mögött az elmúlt hetek tanárverései állnak. Össz
2008. március 25. kedd 18:23 - Hírextra

2002. október 2. - Üdítő italba kevert sósavat itatott három osztálytársával az egyik pécsi általános iskola két tanulója; a mérgezetteket súlyos állapotban szállították a pécsi gyermekklinikára. A kamaszok a mérgezett itallal egyik tanárnőjüket is kínálgatták.

2004. március 27. - Egy kunmadarasi általános iskolás diák tanárát fojtogatta óra közben, amiért előzőleg a pedagógus rendreutasította őt.

2005. február 16. - Tanárnőjét bántalmazta egy 13 éves diák a nyírvasvári Általános Iskolában. A fiú tanítási órán ütötte meg a pedagógusnőt.

2005. november 17. - Megütöttek egy diákját védelmező tanárnőt a Békés megyei Ecsegfalván. A tanárnő az utcán kísérte a felügyeletére bízott gyermekeket, amikor egy férfi felelőségre akarta vonni az egyik gyermeket, mert tudomása szerint a diák korábban bántalmazta a lányát.

2007. január 12. - Kilenc- és tizenegy éves gyerekek támadtak pedagógusukra egy Miskolchoz közeli település általános iskolájában. Az egyik gyerek a tanárnő lábát megrúgta, míg a másik egy fadarabbal püfölte, s egy iskolatáskát is hozzávágtak.

2007. május 17. - Egy szülő megkéselt egy diákot, aki korábban ököllel bántalmazta a fiát a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, kislétai általános iskolában. A tanuló könnyebb sérüléseket szenvedett.

2007. szeptember 28. - Tanárnőjére támadt egy diák a Heves megyei Sirokon. A 13 éves fiú ököllel ütötte meg a pedagógust a község iskolájának épületében.

2008. január 10. - Budapesten, egy VIII. kerületi középiskolában két diák osztálytermi összeszólalkozása torkollott tragédiába, miután az utcán egyikük olyan súlyosan bántalmazta a másikat, hogy a fiú sérüléseibe belehalt.

2008. március 14. - Iskolaigazgatót vert meg a Nógrád megyei Őrhalomban egy házaspár, akik azon háborodtak fel, hogy fegyelmezetlenül viselkedő lányukat a pedagógus elültette a helyéről.
2008. március 21. - Budapesten, egy VIII. kerületi középiskola 16 éves diákja fizikaóra alatt odament tanárához, belerúgott, lökdöste és egy fém csapteleppel fenyegette.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását