2024. március 29. - Auguszta

Ideiglenesen hazánkban állomásozó amerikaiak

Az elkövetkező két hétben Ferihegyen, Budapest nemzetközi repülőterén állomásozik az amerikai légierő hat légi utántöltő repülőgépe. Románia feletti bevetéseiken ezek a tankerek látják majd el üzemanyaggal az április 2–4. közötti bukaresti NATO-csúc
2008. március 25. kedd 09:12 - Hírextra
A lap ismertetése szerint vasárnap délután szállt le Ferihegyen a feladatban részt vevő első három KC–135-ös repülőgép, amelyek az angliai Sussexben lévő Mildenhall légibázisról érkeztek.
Még a múlt hét közepén C–17-es óriás szállító repülőgépek és szárazföldi járművek hozták Ferihegyre azt a számos kiszolgáló-berendezést, amellyel üzemeltetik a gépeket.

A lap értesülései szerint a tankerek még a bukaresti csúcstalálkozó előtti napokban megkezdik a rendszeres repülést, hogy a NATO állam- és kormányfőinek érkezésekor már biztosítva legyen a vadászgépek folyamatos őrjárata.

Az amerikai kontingens magyarországi tartózkodásához nem kellett parlamenti felhatalmazás, mivel NATO-feladatban való részvételről van szó. Legutóbb Szerbia bombázása idején állomásoztak amerikai légi utántöltő gépek Ferihegyen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását