2024. március 29. - Auguszta

"Fussunk 2 lábon és 4 mancson az egészségért!"

A "Fussunk 2 lábon és 4 mancson az egészségért!" jelszó immár harmadszor hívja a kutyabarátokat a szabadba. Idén május 11-én indulhatnak gazdik és kutyák a 3,5 kilométeres táv megtételére a Városligetben.
2008. március 25. kedd 21:00 - Hírextra
A tavalyi Kutyafutta elnevezésű rendezvényre 800-an neveztek. A sikeres programon felbuzdulva a szervező, a Felelős Állatbarátok Egyesülete létrehozta a www.kutyafutta.hu weboldalt, amelyen a kutyatartók további részleteket olvashatnak a kutyás futásról, nevezhetnek a versenyre, megoszthatják egymással kedvenc futóútvonalaikat, képeket és videókat nézegethetnek, valamint megtudhatják, hogy milyen jótékony hatásai vannak a testmozgásnak kutyára és gazdára nézve egyaránt.

"Reményeink szerint a honlap mozgásra serkenti majd a kutyatartókat és sokan, akiknek eddig meg sem fordult a fejében a közös sportolás lehetősége kedvencükkel, belépnek majd a kutyás futók táborába. Nemcsak májusban, hanem egész évben" - fogalmazott Temesváry Kriszta, a Felelős Állatbarátok Egyesület elnöke.

Az emberek esetében jól ismert, hogy a mozgásszegény életmód és a helytelen táplálkozási szokások az első számú felelősek az elhízásért. A civilizációs betegség azonban már a kedvenceket sem kíméli. A szorosan az emberrel élő kutyákon jól nyomon követhető a gazdik életmódja. Temesváry Kriszta szerint Magyarországon a kutyák 40-50 százaléka elhízott, ami leginkább a mozgásszegény életmódra, illetve a túletetésre vezethető vissza.

A cél a megelőzés. A Felelős Állatbarátok Egyesülete azt tanácsolja a gazdiknak, hogy mozogjanak együtt kedvencükkel, menjenek el sétálni, futni. A mozgás jó a szívnek, csökkenti a vérnyomást, oldja a stresszt, fejleszti az izmokat, energiát éget, és nem utolsó sorban jó közérzetet biztosít. Hasznos tehát mindkét fél testi és lelki egyensúlyának megőrzésében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását