2024. április 29. - Péter

Balatoni önkormányzatok: átvennék a vasútállomások takarítását

A Balatoni Szövetség (BSZ) kezdeményezésére készül egy keret-megállapodás a MÁV Zrt.-vel arról, hogy a Balaton körüli vasútállomások takarítását átveszik az érintett önkormányzatok - közölte Hatvani Miklós, a BSZ ügyvezető elnöke az MTI-vel kedden.
2008. március 25. kedd 20:17 - Hírextra

Hatvani Miklós kifejtette, a balatoni önkormányzatoknak régi problémája, hogy az a vállalkozás, amelynek a MÁV állomások rendbetartása a feladata, nem végzi szívvel-lélekkel a munkáját.

Márpedig az idegenforgalomból élő üdülőövezet számára alapvető kérdés az állomásai tisztasága, egyebek közt azért, mert ez határozza meg, melyek lesznek a vonaton érkező vendégek első benyomásai.

Az ügyvezető elnök kifejtette, a MÁV pozitívan áll a kezdeményezéshez, és kész megállapodást kötni a balatoni önkormányzatokkal, de nem külön-külön, hanem a Balatoni Szövetségen keresztül. Az érintett településeknek ezért egységesen el kell majd fogadniuk a hamarosan megszülető keret-megállapodást. A feltételek szerint az önkormányzatoknak a raktárokon kívül az összes állomáshelyiséget, vizesblokkot, állomáshoz tartozó parkot rendben kell majd tartaniuk. A csak a következő tárgyalásokon derül ki, hogy mennyiért.

A kezdeményezés ötletgazdája Balatonföldvár polgármestere, Bezeréti Katalin volt, aki már tavaly tárgyalásokat kezdeményezett a MÁV vezetőjével, felháborodva a település vasútállomásának állapotán. A polgármester az MTI-nek elmondta, a MÁV pécsi központjában a panaszát orvosolandó megígérték, hogy a nyári szezonban sűrűbben, hetente háromszor is takaríttatnak majd, de szerinte ez nonszensz. Egy mosdóhelyiséget nem hetente, hanem naponta kell többször takarítani - hangsúlyozta. Ezért aztán Balatonföldvár úgy döntött, nem vár a megállapodás megszületéséig. Már tavaly nyártól csak azért alkalmaz egy embert az önkormányzat, hogy rendbe tartsa a település vasútállomását.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását